40-50 FPS'te Kasma Hissi

En iyisi sabitleyip oynamak bence. FPS 100 olduktan sonra 60'a düşünce kasma hissi oluyor çünkü.

Hatta RAM'den dolayıdır diye düşünmüştüm, 8GB daha aldım Dual Channel yaptım ama FPS artışı %2 falan oldu Acaba Freesync kapatsam düzelir mi bunu da bir deneyeyim.

Bak üstteki mesajlarını okudum ona istinaden yazdım, laptoptaki panel ve bilgisayardaki lan farklı olsugundan böyle görüyorsunuz diye. Siz hala ısrar ediyorsunuz. Gözün 75'e alışmış bir kere 60 alırsan kasıyor gibi gelir seni tatmin etmez. Bu biraz oyun motoruyla ilgili olsa da genel olarak senin sorunun bu. Ayrıca onu geçtim 45-50 FPS zaten akıcı bir FPS değildir. En az 60 almalısın akıcı olması için. Monitörün 75 ise 75 ve üzeri sana tabiki çok akıcı gelir assagisi ise tatmin etmez. Hz değerinin üstüne çıkıncada akıcılık bozulmaz. FPS monitörün Hz değerini gayette geçebilir, akıcılığı da bozmaz. Asıl FPS monitörün Hz değerininin altına düşüyorsa kasma hissiyatı başlar.

Çözümü olmayan şeyin çözümünü aramakta başarılar. Başka monitörde de deniyorum diyorsunuz ama hala aynı. Tamamen alışmakla alakalı diyoruz, insanları eğitimsiz diye aşağılıyorsunuz. Başarılar, kolay gelsin.

Kardeşim niye anlamıyorsunuz ben bıktım anlatmaktan bunun psikoloji ile alakası yok. Açıkça kastığı belli etrafımdaki insanlara gösterdiğimde bana hak verdiler. Ben 60 Hz monitörden 75 Hz monitöre geçtim ve bu sorun o zaman başladı nasıl gözüm 75 Hz alışıp 60 Fps'te tatmin etmez ? Ben sizde ricada bulundum bu konu ile ilgili bilginiz varsa söyleyin bunun psikoloji olarak hiç bir ilgisi yok adım kadar eminim.
Çözümü olmayan şeyin ? Bunu nasıl söyleyebiliyorsunuz ? Daha sorunun ne olduğunu bilmeyip başka araştırma yapmadan nasıl bilebiliyorsunuz ? Buraya biz çözüm aramaya geldik tartışma çıkartmaya değil eğer fikriniz varsa söylersiniz onun dışında görüşlerimize, fikirlerimize saygısızlık etmezseniz memnun oluruz.

Monitör değiştirip denediniz mi? Ben 'eğitimsiz' diyen arkadaşlara istinaden yorumumu yapmıştım. Monitör de değiştiyseniz ve sorun hala devam ediyorsa bir de farklı ekran kartıyla deneyin. Hala devam ediyorsa bilemiyorum. Bana kalırsa yaşadıklarınız gayet normal. Yakın zamanda Metro Exodus oynadım GTX 1060 6GB ekran kartımda. Ultra ayarlarda sabit 60+ FPS veremiyor. 40-50'lere düştüğü oluyor ve kastığını hissediyorum. Gayet normal bir şey.
Oyundan oyuna da kasma hissiyatının değiştiğini farkettim. FPS oyunlarında özellikle 60'ın altına düştü mü anında hissedilebiliyor. Oynanamayacak derecede demiyorum sadece hissediliyor. Ama aim almadan oynanan RPG oyunlarında FPS 60'ın altına düşse bile shooter oyunlar kadar etkilemiyor.

Hocam yukarıda ki arkadaş zaten bahsetmiş bazı oyunların optimizasyonu sıkıntılı Metro Exodus benim gözümde öyle ama bizim sıkıntımız her oyunda oluyor ben yazılımsal olarak düşünüyorum fakat çözümünü bulamadım. Bahsettiğiniz olay doğrudur 40-50 Fps düştüğü zaman hafif bir kasma oluşur fakat bende oluşan kasma oyunu oynanmayacak dereceye getiriyor. Monitör konusuna gelirsek eskiyi takıp denedim aynı sorun ondada başlamıştı monitör ile ilgili olduğunu düşünmüyorum ekran kartını ise biraz zaman alabilir değiştirmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…