40 bin TL kasa, PSU ve SSD önerisi

Zo diac

Hectopat
Yer
deliler bayramı
Daha fazla  
Patriot 32 GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000MHz CL30 DDR5 RAM.
AMD Ryzen 5 7500F 6 Core 3, 7-5.00GHz 38MB cache 65W AM5 soket fansız tray işlemci.
BIOSTAR B650MP-E Pro 6000MHz(OC) M.2 AM5 DDR5 mATX anakart.
ASUS Prime Radeon RX 9060 XT OC 16 GB GDDR6 128 bit ekran kartı.

Karar verdiğim bileşenler şu an bunlar ortalama 32K yapıyor.
Kasa, PSU ve SSD lazım neler olabilir? 8K civarı olursa iyi olur. 40K'ya bitirmiş olurum.

Patriot 32 GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000MHz CL30 DDR5 RAM.
AMD Ryzen 5 7500F 6 Core 3, 7-5.00GHz 38MB cache 65W AM5 soket fansız tray işlemci.
BIOSTAR B650MP-E Pro 6000MHz(OC) M.2 AM5 DDR5 mATX anakart.
ASUS Prime Radeon RX 9060 XT OC 16 GB GDDR6 128 bit ekran kartı.

Karar verdiğim bileşenler şu an bunlar ortalama 32K yapıyor.
Kasa, PSU ve SSD lazım neler olabilir? 8K civarı olursa iyi olur. 40K'ya bitirmiş olurum.

Artan parayla RAM'leri bu yap https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-ax5u6000c3016g-dclarbk-fiyati,321001641.html

Artan parayla RAM'leri bu yap https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-ax5u6000c3016g-dclarbk-fiyati,321001641.html
Öncelikle teşekkür ederim ssdyi ekledim. Gpu 3 fanlı olduğu için büyük fakat kasaya sığıyor gözüküyor 340mm gpu yeri varmış oda halloldu. Ramlarin farkını çözemedim (rgb harici) varsa söyleyebilirsen memnun olurum.

Öncelikle teşekkür ederim SSD'yi ekledim. GPU 3 fanlı olduğu için büyük fakat kasaya sığıyor gözüküyor 340mm GPU yeri varmış oda halloldu. RAM'larin farkını çözemedim (RGB harici) varsa söyleyebilirsen memnun olurum.

RAM'larin bir farkı olduğunu düşünmüyorum ikisi de Hynix belki soğutma kısmında fark olabilir ama Patriot sistemin için güzeldir.

Öncelikle teşekkür ederim SSD'yi ekledim. GPU 3 fanlı olduğu için büyük fakat kasaya sığıyor gözüküyor 340mm GPU yeri varmış oda halloldu. RAM'larin farkını çözemedim (RGB harici) varsa söyleyebilirsen memnun olurum.

Patriot'ta stabilize sorunu yaşayan bir sürü insan gördüm forumda, biraz daha koyup XPG Lancer almak daha mantıklı.

Patriot'ta stabilize sorunu yaşayan bir sürü insan gördüm forumda, biraz daha koyup XPG Lancer almak daha mantıklı.

Ben mantıklı bulmadım sonuçta ikisi de a-die RAM yani soğutucu ve RGB plaka harici aynı ürün değişen bir faktör yok. Stabilite sorunu birinde varsa diğerinde de vardır hatta birini Patriot birini XPG kullansan dahi stabilitesinde sorun yaşamazsın ürünlerin ismi farklı sadece.

Ben mantıklı bulmadım sonuçta ikisi de a-die RAM yani soğutucu ve RGB plaka harici aynı ürün değişen bir faktör yok. Stabilite sorunu birinde varsa diğerinde de vardır hatta birini Patriot birini XPG kullansan dahi stabilitesinde sorun yaşamazsın ürünlerin ismi farklı sadece.

Patriot'un o modelinde olan bir problem.

Patriot'un o modelinde olan bir problem.

Şimdi hocam az biraz baktım konuya hakim değilim ama kısaca EXPO'dan bahsetmiş EXPO hangi RAM'de olursa olsun rezalet kendi ayarınızı yapmanızı şiddetle öneririm. Kapalıyken de oluyor demiş kapalıyken olması da çok mantıklı çünkü kendin 6000'e çekmeden nasıl 6000 civarına ulaşsın ben saçma buldum dediğim gibi nihayetinde aynı RAM'ler ama konuyu yanlış anladıysam affola. RAM'ler hakkında Nebi Akgün hocamın 4 parttan oluşan niş videolarından kesinlikle yararlanın yoksa expoymuş şu bu hikaye.
Ayriyeten kendi de 2 sistem toplama videosunda Patriot kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdi hocam az biraz baktım konuya hakim değilim ama kısaca EXPO'dan bahsetmiş EXPO hangi RAM'de olursa olsun rezalet kendi ayarınızı yapmanızı şiddetle öneririm. Kapalıyken de oluyor demiş kapalıyken olması da çok mantıklı çünkü kendin 6000'e çekmeden nasıl 6000 civarına ulaşsın ben saçma buldum dediğim gibi nihayetinde aynı RAM'ler ama konuyu yanlış anladıysam affola. RAM'ler hakkında nebi AKG'ün hocamın 4 parttan oluşan nıs videolarından kesinlikle yararlanın yoksa expoymuş şu bu hikaye.
Ayrıyeten kendi de 2 sistem toplama videosunda Patriot kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Attığım konuyu biraz daha okuyun hocam, MHz'ler düşük olsa bile hata alıyorlar 1300TL fazla versin içi rahat etsin.

Attığım konuyu biraz daha okuyun hocam, MHz'ler düşük olsa bile hata alıyorlar 1300TL fazla versin içi rahat etsin.

Tekrar baktım ve konuyu açan hocamın son yorumu biraz güldürdü EXPO denen şey hazır yazılım siz attığım videoları izleyin iki RAM arasında fark olmadığını Patriot'ta bir sorun yaşanılıyorsa aynı sorunun XPG'de de yaşanacağını fark edeceksiniz. Bu videoda ise iki RAM'in de hakkında konuşuyor Nebi hocam (15.36). Ha başım ağırmasın para dert değil diyorsanız ben tercih etmem ama dediğiniz gibi XPG de düşünülebilir ve sanırsam soğutucusu bir tık daha iyi bir modeldi. Ama Patriot'ta da böyle bir sorun varsa kurumsal firmaların iade ya da değişim almiyicağını sanmıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı