40 bin TL NVIDIA + AMD sistem önerisi

Bütçe
40bin civarı

Trefes

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,
Öncelikle normalde 55k bütçe ile 50 serisi bekliyordum fakat çıktığında fiyatların dehşet derecede fazla olması ve alırsam en az 2K monitör de almak gerektiği için bütçeyi azaltıp 1080p sistem toplamaya karar verdim.
Şu anda her şeyim var sadece kasa eksik. NVIDIA + AMD bir sistem olursa iyi olur ama fark etmez kesinlikle istediğim 2 şey var. İlki SSD en az 1TB olabilirse 2TB olması ve en az 5000mb/s olması.
Not: Eğer vatan, Teknosa, MediaMarkt üzerinden olursa daha iyi olur fakat yine zorunlu değil.
Teşekkürler

NVIDIA ekran kartı olması şart mı?
https://www.akakce.com/ekran-karti/...20g-256-bit-gddr6-16-gb-fiyati,293257013.html
Toplamda 41k. NVIDIA bir sistem alırsan 4060 Ti veya en iyisi 4070 alabilirsin bu bütçede 7800XT varken ikisini de şahsen tercih etmem.

amd ryzen 5 7600x daha mantıklı olmaz mı m2 ve ramden kısak. B serisi anakart alıyoruz.

AMD Ryzen 5 7600X daha mantıklı olmaz mı M.2 ve RAM'den kısak. B serisi anakart alıyoruz.

7600X ile aralarında abartılacak bir fark yok bence. Onun yerine bütçesini az daha arttırıp 9070 bir sistem toplayabilir. Attığım anakart b serisi bir anakart hocam yanlış mı attım diye bir baktım doğru atmışım

B serisi carpan kiliti açık OC değeri ile 1440p %10 daha fazla perforans alır. 7500 f ile arasında %10 ile %2 fark olduğunun düşünürsen bence değer. B serisi kart attığın için öneriyorum zaten Phantom Spirt var. AMD Ryzen otomatik oc bile çalıştırsak güzel bir serinletme sağlar.

Sizin dediğiniz de mantıklı ama bu sefer de SSD ve RAM'den kısmak zorunda kalacağız dediğiniz gibi. 7600X için diğer bileşenlerden kısmak bana hiç mantıklı gelmiyor tabii sizin dediğiniz de mantıklı.

Sizin dediğiniz de mantıklı ama bu sefer de SSD ve RAM'den kısmak zorunda kalacağız dediğiniz gibi. 7600X için diğer bileşenlerden kısmak bana hiç mantıklı gelmiyor tabii sizin dediğiniz de mantıklı.

Sonradan ekleme yapmak istemese senin dediğin daha mantıklı çoğu kullanıcı bir daha uğraşmak istemeyebilir. Sadece farklı bir bakış açısıda olsun istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…