40 bin TL'ye hazır sistem önerisi

Datboi420

Kilopat
40 bin TL'yi biraz aşabilir. NVIDIA olsun, AMD olsun gibi bir zorunluluğum yok. Elimde hâlihazırda SSD ve HDD'im var, o yüzden onlar çok önemli değil. Tek amacım gelecekte upgrade etmeye açık olan bir sistem yapmak.

Son düzenleyen: Moderatör:
40k ya hazır sistem yerine parçaları ikinci el toplayıp kasayıda PSU dahil sıfır kasa alırsan daha iyi bir sistem toplarsın ama ben uğraşamam tak fişe çalışsın direk diyorsan hazır sistem al senin kararın

Vortex Nova | AMD Ryzen 5 7600 | 16 GB DDR5 | Sapphire RX 9060 XT 16 GB | 512 GB M.2 OEM Paket - incehesap.com Birazcık bütçe artırıp bu alınabilir. Ama size tavsiyem cuma gününü beklemeniz çünkü bu attığım kombinasyonun 37 38kya indiği günler gördüm. O zaman sisteme ufak bir upgrade ile 40k ya almanız mümkün olur. Şu anlık en iyi seçenek cumayı beklemek ve bütçeyi en azından 45k gibi bir seviyeye çıkartmak. Çünkü güzel bir özelleştirme ile uzun zaman upgrade ihtiyacı duymamanızı sağlayabiliriz.

SSD M2 değilse sistemde 7500f gibi bi işlemci bile olsa felaket darboğaz yapıyor, ben 500gb sata ssd ile bi süre kullanırım dedim 5 gün tahammül edebildim, bunu da hesaba katmanızı öneririm.

Vortex Nova | AMD Ryzen 5 7600 | 16 GB DDR5 | Sapphire RX 9060 XT 16 GB | 512 GB M.2 OEM Paket - incehesap.com birazcık bütçe artırıp bu alınabilir. Ama size tavsiyem cuma gününü beklemeniz çünkü bu attığım kombinasyonun 37 38kya indiği günler gördüm. O zaman sisteme ufak bir upgrade ile 40k ya almanız mümkün olur. Şu anlık en iyi seçenek cumayı beklemek ve bütçeyi en azından 45k gibi bir seviyeye çıkartmak. Çünkü güzel bir özelleştirme ile uzun zaman upgrade ihtiyacı duymamanızı sağlayabiliriz.

Hocam benim de bir tavsiyeye ihtiyacım var bilginiz varsa bakabilir misin konuya.

40k ya hazır sistem yerine parçaları ikinci el toplayıp kasayıda PSU dahil sıfır kasa alırsan daha iyi bir sistem toplarsın ama ben uğraşamam tak fişe çalışsın direk diyorsan hazır sistem al senin kararın
Buna bakayım dedim postu açmadan önce, hemen hemen bu sistemdeki CPU, anakart vs kullandım, sarı siteden 6800xt buldum 13Kya, 42k etti yine. Aralarındaki FPS farklarına baktığımda en fazla 10 fps olduğunu gördüm oda en yüksek ayarlar 2kda RE4 Remakede. Benzer performans verebilecek daha ucuz bir kart varsa bakarım ama şuan 9060XT biraz daha mantıklı geliyor.

Buna bakayım dedim postu açmadan önce, hemen hemen bu sistemdeki CPU, anakart vs kullandım, sarı siteden 6800 XT buldum 13Kya, 42K etti yine. Aralarındaki FPS farklarına baktığımda en fazla 10 FPS olduğunu gördüm oda en yüksek ayarlar 2K'da RE4 Remakede. Benzer performans verebilecek daha ucuz bir kart varsa bakarım ama şu an 9060XT biraz daha mantıklı geliyor.

Dediğim gibi cuma günü indirim ile 38k ya 9060XT 16g + 7500F sistemler oluyor. Onları özelleştirip 43 44K ya gayet donanımlı bir sistem alınabilir. Ayrıca 6000 serisi kartlara göre kas gücü biraz düşük olsa da teknolojik olarak çok daha iyi bir düzeyde ve daha güncel bir kart.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı