40 bin TL'ye iPhone 13 mü iPhone 16e mi?

Çoğunluk ezbere konuşmuş. 16e modelini bende sevmiyorum ama iPhone 13, 16E'den daha kötü bir telefon. 16e ile arada kaldıysanız 13 alınmaz. İkinci el sorun olmayacaksa bu bütçelerde 14 Pro Max bulabilirsiniz.

Aradaki 10k fiyatı ödeyip 60Hz telefon alsın diyorsun yani, işlemcisi iyi olsa ne olur donanımı iyi olsa ne olur, ikisinde de aynı deneyimi yaşayacak neredeyse, aradaki fiyat farkına da bakarsak alınmaz.

2.el iPhone 13 Pro Max veya 14 Pro Max.

Çoğunluk ezbere konuşmuş. 16e modelini bende sevmiyorum ama iPhone 13, 16e'den daha kötü bir telefon. 16e ile arada kaldıysanız 13 alınmaz. İkinci el sorun olmayacaksa bu bütçelerde 14 Pro max bulabilirsiniz.
Arada 10 bin lira gibi bir fark var ve 16e daha pahalı. Fakat telefonda 0.5x yok, ayrıca ekranı zaten 13ün. Neden daha kötü bir telefona daha fazla para versin? Arada çok fark bulunmayan işlemcisi için mi?

Bu 16e nefreti nereden geliyor ben anlamıyorum. 16e varken düz 13, 14 hatta 15'in söz konusu bile olmaması gerekiyor. Sıfır istiyorsanız ve bütçe ona yetiyorsa gayet iyi bir telefon. iOS mu iOS, pil ömrü düz 16'dan bile daha iyi, yeni nesil işlemci ve modem, bir tane ama gayet iyi bir kamera. Zaten her gün 100 tane fotoğraf çekmeyen birinin umurunda olmaz tek kameralı olması. IPhone'lar genel olarak pahalı telefonlar ve bu fiyata bu olmuş, çoğu insanın da işini görür. Diğer düz modellerden de 16 hariç gayet daha iyi bir telefon. İkinci el alacak adam zaten 16e bakmaz. Bence bu sürü psikolojisinden vazgeçin.

Her yerinden kısılmıs cihaz sence iPhone 15 ten daha mı iyi mesela? GPU cekirdek sayısından bile kısmışlar. Hak etmiyor fiyatini. Hiçbir baz model IPhone'da hak etmiyor.

Şahsen ben Pro harici iPhone bile almam, tek 16e için geçerli değil. Düz modeller para tuzağı.

Şahsen ben Pro harici iPhone bile almam, tek 16e için geçerli değil. Düz modeller para tuzağı.

Katılıyorum ama çoğu insan 60 Hz'i o kadar büyük bir sorun olarak görmüyor. iPhone olsun taştan olsun diyen insan dolu. Bu telefon onlara hitap ediyor ve iş görür mü görür. Sadece illa iPhone olsun sıfır olsun diyen insanlara bu bütçede bu telefon önerilir. Diğer düz modeller artık söz konusu bile değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…