40 bin TL'ye iPhone 13 mü iPhone 16e mi?

Araştırmanızı öneriyorum.

Apple'ın Apple yapmış denilebilecek hiçbir özelliği yok o cihazda.

Aradaki 10k fiyatı ödeyip 60Hz telefon alsın diyorsun yani, işlemcisi iyi olsa ne olur donanımı iyi olsa ne olur, ikisinde de aynı deneyimi yaşayacak neredeyse, aradaki fiyat farkına da bakarsak alınmaz.
Şahsen almayacağım bir telefonu başkasına da önermem o yüzden 16e alsın demiyorum ama 16e ile karşılaştırılabilirse iPhone 15 karşılaştırılabilir ve iPhone 15'in artıları daha ağır basar. Karşısına iPhone 13 koyulduğu zaman çok bariz donanım farkı oluyor. A15 ile A18 arasında çok ciddi performans farkı var ve 16e'deki 8GB RAM'den bahsetmiyorum bile. Aradaki fiyat farkına değip değmeyeceği tartışılır ama bu saatten sonra sıfır olarak iPhone 13 alınmaması gerektiğini düşünüyorum şurada 2-3 seneye güncelleme desteği kesilecek.

İşte hocam sen 16e kullanınca A18 ne güzelmiş ya demiyorsun. Çünkü hissedemezsin bile ikisi de aynı performansı verecek neredeyse günlük kullanım için. Sırf birkaç fazladan güncelleme alacak diye binler onbinler bayılanları anlamıyorum ben.

Bu konuya gerçekten katılıyorum iksini de mağazada deneyimledim gerçekten açılmaz hızları maksimum 1 2 saniye fark ediyor yapay zeka konunda da Türkiye 2027'den önce geleceğini zannetmiyorum.

Neyi araştıracağım? iPhone 13 16E'den iyi diyen biri mi söylüyor bunu? Asıl ben size araştırmanızı öneririm. 15 falan deseniz yine anlayacağım da şu yılda 13 önermek komedi sadece.
iPhone 13, 16e'den daha iyi demedim zaten. Dikkatli okumanızı da öneriyorum. Aradaki fiyat farkına değmez dedim.

Apple'ın Apple yapmış denilebilecek hiçbir özelliği yok o cihazda.

MagSafe, UWB, geniş açı kamera, dinamik ada. Bu özellikler gerçekten kaç kişinin umurunda? Bu özellikler olacak diye pil ömrü berbat, 2 kat daha az RAM'i olan, 3.5 yıl daha eski, işlemcisi çok daha verimsiz bir telefon daha mı iyi gerçekten? İnsanların asıl umurunda olan her konuda 16e daha iyi bir telefon ama bu önyargı değişmeyecek belli ki. Herkes kendi kararını versin.

Arada 10 bin lira gibi bir fark var ve 16e daha pahalı. Fakat telefonda 0.5X yok, ayrıca ekranı zaten 13'ün. Neden daha kötü bir telefona daha fazla para versin? Arada çok fark bulunmayan işlemcisi için mi?

Daha kötü bir telefon yazmışsın? Daha ne dediğini hatırlamıyorsun. Bu arada fiyat farkına sonuna kadar değer.

Neyse zaten 16e yerine gül gibi S25 alıp rahatıma bakmak varken bu muhabbetler bana saçma geliyor .

Kesinlikle. Bu bütçede rakip bile değiller ama illa iPhone isteyene bu telefon önerilir. En tepeye bakıldığında S25 Ultra ile 16 Pro Max arasındaki 15 bin TL tartışılır sadece.

İfadeler: kxy
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…