Genel iPhone son kullanıcısını hiç tanımıyorsunuz gerçekten. Hep dediğim gibi amacına hizmet eden bir telefon. Bu telefonu sadece 50 bin civarına SIFIR iPhone almak isteyenler alır. 15’den iyi özellikleri var mı var. Adamlar 10 bin daha ucuza 15 ile karşılaştırılabilir alternatif bir telefon yapmış hala neyi tartışıyoruz ben anlamıyorum. Tasarımının kötü olduğuna ben de katılıyorum ama tamamen tercih meselesi. 10 bin cebimde kalsın en güncel telefon olsun birkaç özelliği eksik olsun çentiği olsun tek kamerası olsun çok da umurumda diyecek o kadar çok insan var ki. Ben sırf pil ömründen dolayı bile 16e’yi 15’e tercih ederdim mesela. Her yerinden kısılmış dediğiniz bir gpu çekirdeği eksik işlemci hala 15’dekinden iyi. Bu şartlarda şu telefonu alternatif olarak bile önermeyin demek bana göre ön yargıdan ibaret. Ben kimseye zorla 16e alın demiyorum, şu çöp telefon asla alınmaz yargısını yıkmaya çalışıyorum çünkü hakkı yeniyor apaçık. Daha fazla tartışmayacağım bu konuyu. Android isteyen zaten gitsin S25 alsın. Kağıt üstünde daha iyi bir telefon evet. Ama iOS takıntım var doğrudur. Android sevmiyorum.