40 bin TL'ye yavaş çalışan laptop mu düzeltilmeli yoksa yeni laptop mu alınmalı?

MidSwap

Decapat
5 yıldır kullanıyorum ancak 5 yıldır aynı sorun. Sıfır aldım 2. el de değil. En düşük grafikli oyunda bile kasıyor. Roblox gibi LoL gibi oyunları 20 FPS oynayabiliyorum ve çok hızlı ısınıyor kapanıyor. Fan hızıyla mı alakalı bilmiyorum. Hiç bakım yaptırmadım. Bilgisayar parçaları hakkında çok bir bilgim yok ama internette arattığımda o kadar da kötü olmadığını söylemişler. Ayrıca yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Bütçem 40k. Sizce bu bilgisayarı mı yaptırayım yoksa yeni bir bilgisayar mı alayım? Alacaksam ne alayım? Bütçede oynama olabilir. Sadece 100 FPS'i geçsin 24 saat açık kalabilsin istiyorum.

Özellikler: AMD Ryzen 5 3500U with Radeon Vega Mobile GFX 2.10 GHz.
8 GB RAM.
AMD Radeon Vega 8 Graphics.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bütçe ile harika bir sistem dizebilmek varken 5 yaşında bir laptopu canlandırmaya çalışmaya bence hiç gerek yok. Kaldı ki işlemci ekran kartı gibi özellikler değişemeyeceğinden hiçbir fark olacağını sanmam.

Bu bütçe ile harika bir sistem dizebilmek varken 5 yaşında bir laptopu canlandırmaya çalışmaya bence hiç gerek yok. Kaldı ki işlemci ekran kartı gibi özellikler değişemeyeceğinden hiçbir fark olacağını sanmam.

Masaüstü kullanamıyorum, yanımda taşıyabileceğim bir bilgisayar lazım ve bir 3-4 yıl aynı performansla götürsün istiyorum ne önerebilirsiniz?

Yeni bilgisayar alman daha iyi olur istersen laptop önerebilirim.

Çok iyi olur yazdığım gibi çok ağır oyunlar oynamıyorum yani GTA açmasada olur ama böyle biraz daha düşük oyunlarda 100 FPS verebilecek ve ısınmayacak bir laptop istiyorum ben 24 saat yazmışım ancak 5-6 saat kullanıyorum bu kriterlere uyan bir bilgisayar varsa önerebilir misiniz?

40 k ya güzel sistem toplanır

• İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X.
  • Anakart: MSI B650M Pro-VDH Wi-Fi
  • RAM: G.Skill Ripjaws S5 32 GB DDR5 6000 MHz.
  • Ekran kartı: AMD Radeon RX 6750 XT 12 GB.
  • SSD: Kingston NV2 1 TB NVMe.
  • Güç kaynağı: FSP Hydro Pro 750W 80+ Bronze.
  • Kasa: Dark flash dlm21 mesh.
  • Soğutucu: ID-Cooling SE-224-XTS
  • Monitör: AOC 24G2sp 24" 165Hz IPS.
  • Klavye: Rampage KB-R99 mekanik.
  • Mouse: Logitech G102 Lightsync.
  • Kulaklık: James Donkey 710.

40 k ya güzel sistem toplanır

• İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X.
  • Anakart: MSI B650M Pro-VDH Wi-Fi
  • RAM: G.Skill Ripjaws S5 32 GB DDR5 6000 MHz.
  • Ekran kartı: AMD Radeon RX 6750 XT 12 GB.
  • SSD: Kingston NV2 1 TB NVMe.
  • Güç kaynağı: FSP Hydro Pro 750W 80+ Bronze.
  • Kasa: Dark flash dlm21 mesh.
  • Soğutucu: ID-Cooling SE-224-XTS
  • Monitör: AOC 24G2sp 24" 165Hz IPS.
  • Klavye: Rampage KB-R99 mekanik.
  • Mouse: Logitech G102 Lightsync.
  • Kulaklık: James Donkey 710.
Hocam arkadaş masaüstü kullanmıyorum demiş.

Eğer hiçbir çevre birimin yoksa bu sistem yakalaşık 44K ya denk geliyor eğer mouse kulaklık falan varsa bu daha iyi
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D
  • Anakart: MSI B650 Tomahawk Wi-Fi
  • RAM: G.Skill Ripjaws S5 32 GB (2×16) DDR5 6000 MHz CL30
  • Ekran Kartı: AMD Radeon RX 7900 GRE 16 GB
  • SSD: Samsung 980 Pro 1 TB NVMe PCI-e 4.0
  • Güç Kaynağı: Seasonic Focus GX-850 80+ Gold Tam Modüler
  • Kasa: Lian Li Lancool 216 ARGB
  • Soğutucu: DeepCool AK620

Hocam arkadaş masaüstü kullanmıyorum demiş.

Görmemişim kusura bakma

3500U verimlilik odaklı bir mobil işlemci çünkü. Telefon işlemcisi gibi. Yanında da orta halli bir dahili kart var cihazda. Bu bilgisayar zaten bir oyun bilgisayarı değil istersen 300k harca yine beklediğin performansı alamazsın bundan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı