40 pin LCD çoğaltıcıyı anakarta bağlama

husopa

Kilopat
Daha fazla  
Kullandığım dizüstü bilgisayarıma ikinci bir LCD bağlamak istiyorum. 2.el aynı marka model 40 pin bir LCD ekranı halihazırda kullandığım laptopumun ana kartına bağlamam mümkün mü?

Merak ettiğim;
-LCD ekranın 40 pin çıkışını laptopdaki 40 pin LCD'ye bir çoklayıcı ile bağlamak mümkün mü ya da lehimleyerek?

Çekeceği akımın yetip yetmeyeceğini bilmiyorum. Ana karta ya da chipset e zarar verip vermeyeceğini bilmiyorum.

-Ya da takmayı düşündüğüm 2. LCD ekranın 40 pin çıkışını USB, HDMI, VGA, ya da ana kartın üzerinde herhangi bir yere takabileceğim bir seçeneğe dönüştürücü var mıdır?

lcd cogaltma.jpg

Son düzenleme:
Notebook dahili LCD bağlantının çoğaltılabilir oldugunu ne gördüm ne de duydum ancak yurtdışı Ali... Gibi satış sitelerinde HDMI to LCD ve VGA to LCD çeviriciler var pin sayısı ve LCD modeline dikkat etmek gerekiyor sipariş vermeden önce.

Cevabınız için teşekkür ederim. Bu bahsettiğiniz dönüştürücüler ile bir kablo yardımıyla dıştan bir bağlantı sağlayacağız sanırım. Ana karta doğrudan bağlama konusunda bir fikriniz var mı?

Anakarta dogrudan bağlanıldıgını görmedim ancak istisnalar kaideyi bozmaz mühendislik ileri düzey bilgisi olanların böyle şeyler işe oynadıgını gördüm ama size tavsiye etmem.
Notebook üreticileri herşeyi tek bir kutuya Koyup yer kazanma bataryadan az enerji tüketme gibi sebepler nedeni ile mümkün olan ez az yongayı kullanıyor 1 LCD çıkışı fazladan koymaz.
Sizin amacınız 1 LCD yi çogaltmakmı yoksa 2. Ekran baglamakmı? İkisi aynı şey değil

Kullandığım laptopun lcd ekranının aynısını 2.el olarak alıp anakarta bağlayıp ekranı genişletebilir miyim diye düşündüm. Onun cevabını arıyorum aslında.
Harici bir monitör 220 Volt enerji ihtiyacı duyuyor. Ben aynı kaynaktan (laptop) ikinci bir lcd besleyerek ekranı genişletebilir miyim?

LCD ekranın aynısını alıp anakartın 40 pin bağlantısını kullanarak ekranı genişletemezsiniz belki fantastik bir düşünce ile ancak 40pin bağlantıyı kullanarak çoğaltabilirsiniz.
Tam da bu sebep ile ne yapmaya çalıştığınızı ögrenmek istedim ekranı genişletmek istiyorsanız farkı bir görüntü çıkış bağlantısı kullanarak yazılım desteği ile ekranı genişletebilir ya da 2. bir ekran olarak kullanabilirsiniz 220. Volt kullanma konusuna gelirsek harici çıkış kullanmaz zorunda kalmanız halinde exra LCD ekran taşıdıktan sonra fazladan bir adaptör sizi rahatsız etmemeli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı