Yaklaşık 1 ay önce televizyon için Mi Box S cihaz satın aldım. Cihazdan çok memnunum fakat tek USB girişi olması bazen sıkıntı yaratabiliyor. Mini klavye ile kullanıyorum ama harddisk veya başka bir cihaz bağlamam gerektiği zaman onu çıkarmak zorunda kalıyorum. Bu yüzden Mi Box S'te kullanmak için bir USB Hub'a ihtiyacım var. Bilgisayarda da kullanabilirim tabi lazım olursa.
Özellikle bir bütçe belirlemedim aslında ama USB Hub'a çok fazla para vermek istemiyorum. PC için olsa kaliteli bir şey alırdım fakat Mi Box S ile uyumlu çalışacak, 40 TL altında USB Hub tavsiyeleriniz varsa alabilirim.
Bu arada elimde 5-6 yıl önce aldığım dandik bir ürün var ama klavye mouse bağladığım zaman çalışmıyor. Harddisk veya USB bellek falan bağlayabiliyorum ama onlar da bir süre sonra sanki USB belleği çıkarıp takmışım gibi cihaz tekrar algılıyor.
Yazıda sormayı unutmuşum yeri gelmişken sorayım. Bu USB Hub USB 3.0 çıkışlı ama Mi Box cihazın USB girişi USB 2.0. Bundan almam bir fark yaratır mı? Yani USB 2.0 çıkışlı bir cihaza USB 3.0 Hub bağlamakla USB 2.0 Hub bağlamak arasında bir fark olur mu?
Yazıda sormayı unutmuşum yeri gelmişken sorayım. Bu USB Hub USB 3.0 çıkışlı ama Mi Box cihazın USB girişi USB 2.0. Bundan almam bir fark yaratır mı? Yani USB 2.0 çıkışlı bir cihaza USB 3.0 Hub bağlamakla USB 2.0 Hub bağlamak arasında bir fark olur mu?
O zaman adaptörlü bir model alayım çünkü şöyle bir harddiske sahibim. Bir tane de ufak 1TB'lık harddisk var. Hız çok önemli değil film/dizi falan izlemek için bağlıyorum zaten harddiski.
Harici HDD kısmını atlamışım. Arkadaşların da dediği gibi harici HDD bağlayacağınız için adaptörlü olan daha mantıklı.
USB 3.0 konusunda ise USB 3.0 almanız daha mantıklı USB 2.0 artık eskide kaldı.