40 TYT netiyle AYT başlanır mı?

buraltuhu

Decapat
Daha fazla  
Merhaba 12.sınıfım YKS'ye gireceğim ve çalışmaya 1 ay önce başladım. Şu an TYT 35-40 aralığında TYT'ye biraz daha zaman ayırmak istiyorum fakat sınava 3 ay civarı kaldı genel olarak herkes AYT hakkında sınavı AYT kazandır TYT'yi boş verin gibisinden çok yorum gördüm. Sizce AYT başlamalı mıyım yoksa TYT 1 ay daha devam etmem gerekir mi? EA bölümünden sınava tavsiyeleriniz nelerdir?

Sana naçizane tavsiyem kardeşim, TYT de 40 net falan yapıyorsan zaten AYT de bir şey yapamayıp saçma sapan bir üniversite de saçma sapan bir bölüm okuyacaksın. Bence sadece TYT'ye asıl 300 puan falan çıkar. Polislik vs. Başvuruda bulun tabii sen bilirsin.
Türkiye'de köklü universiteler dışındaki unilerde okumak gereksiz bence.

Üstelik EA bolumundesin EA bölümün de sıralamayı en çok matematik arttırır. Ülkenin yarısi avukat zaten savcılık hakimlik alimlari çok zordur haberin olsun. AÜHF İUHF mezunları bile ıssız kalabiliyor.

Neyse fazla taktik vermeyelim? Ben de polislik istiyorum rakip rakiptir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam temeliniz yoksa AYT'ye başlamanız vakit kaybı olacaktır hele bir de Matematik için. Günlük çalışma saatlerini yüksek de tutun ve konuları halledip soru üzerinden tekrarlar yaparak konuyu kavrayın. Ayrıca büyük oynamaya çalışın sosyal çerez olduğundan sona bırakıp Matematik, Türkçe gibi derslere vakit ayırın TYT sürekli tekrar ister lakin AYT bilgi tabanlıdır o yüzden AYT sınavı kazandırır. TYT'yi boş verin kısmı ise temel varsa bu zaman da boş verilmesi gerekilir ama temel yoksa elinizden geldiği kadar TYT'de büyük oynayın önemli derslerin konularını halledin zaten Sosyal çerez olduğundan ve Fen 3lemesi ise az çok Matematik tabanlı olduğundan bir EA'cı olarak Matematiğe önem vermeniz kanaatindeyim. AYT ise doğru düzgün not tutup dersi iyi dinlerseniz ve soruları da düzgün çözerseniz bir sorun yaşamazsınız bilgi tabanlı olduğundan ötürü. Son önerimdir bol bol soru çözüm izleyin ve denemeler de yanlışlarınızı not edin ve o yanlışların fazla olduğu konu hangisiyse (örn dil bilgisi 10 soru üzerinden 6 yanlış) o konu için güzel bir tekrar yapmanızı isterim bu sizin için daha iyi olacaktır. Her ne kadar rakibim olsanız da biz de rakibe saygı da vardır iyi çalışmalar dilerim.

mezuna bırak.

Eşit ağırlıkta AYT bence daha kolay. Sonuçta alan bilgisi geliyor ve TYT'deki gibi katakulli yok, biliyorsan yapıyorsun. Bu yüzden EA da puan toplamanın en kolayı AYT. Kısa zamanda tüm konuları bitirebilirsin, ezberin iyiyse çok rahat yetişir.

Mezuna bırak bence. TYT'yi tamamen bitiren biri olarak TYT bitmeden AYT başlanmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…