40 yıl sonra ChatGPT, Google Bard ve Bing al bayağı bir gelişir mi?

Hocam ne alakası var? İnsanlar niye çalışmasın? İleride diyelim kimsenin parası yok kimse çalışmıyor teknoloji şirketleri kime satacak?

Hocam mesela openai chat gpt'yi geliştirmeyi durdursa bile (bildiğim kadarıyla) bunlar açık kaynak kodlu yani bilgili biri alıp geliştirmeye devam edebilir.

Yetersizden kastınızın ne olduğuna göre değişir bu durum, mesela siz ChatGPT'ye bir soru sorduğunuzda %100 doğru cevap vermemesi onu yetersiz yapmaz. Aynı ChatGPT'nin Technopat'a moderasyon amaçlı entegre edildiğini düşünün. Gönderilen yorumları kontrol edip yapılan harf hataları ve benzeri durumları oldukça güzel bir şekilde çözebilirdi, veya bir kişi yardım konusu açarken sorununu tam olarak anlatamamış, eksik şeyler bırakmışsa bu konuda konu açılmadan önce kullanıcıdan biraz daha detay isteyebilirdi, bu durum moderasyon yükünü büyük oranda azaltır. Bu gibi belli bir amaç verildiği durumlarda alınan sonuçlar iyi oluyor. 40 yıl sonrasını bırakın 10 yıl sonra bile bugünün yapay zekalarına baktığımızda bize ilkel gelecektir.

Hocam Bing AI çok ilkel bir soru soruryosun internete yazınca en üstteki linki veriyor. Çöp desen yeridir.
Bingin kendisi arama motoru zaten, bing AI'da sorduğunuz soruyu Bing veri tabanında aratıp bulduğu sonuçları size özetlemekle görevli. ChatGPT gibi önceden verilmiş olan bir veri setini kullanmak yerine dinamik olarak güncelleniyor. Kesinlikle çöp değil, internette yapacağınız aramadan çıkartacağınız sonuçları size özetliyor. Aldığı veriler doğrudan insan eliyle yazılmış ve güncel veriler olduğu için doğruluk oranı da artıyordur diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Hocam yazdıklarınızın farkındayım fakat cidden defalarca denedim ama hep en üstteki link dışında birşey vermedi ki bir kere en üstteki link 6 yıl öncesinin Technopat Sosyal konusuydu.

Hocam yazdıklarınızın farkındayım fakat cidden defalarca denedim ama hep en üstteki link dışında birşey vermedi ki bir kere en üstteki link 6 yıl öncesinin Technopat Sosyal konusuydu.
Aradığınız konuya göre değişir bu durum, çok spesifik ve internette de cevabı pek bulunmayan bir şey arıyorsanız elbette böyle bir durum yaşanır. En üstteki link veya birkaç diğer linke girip bir sonuç çıkartıyor normalde, yapılan arama ile ilgili çıkan bütün sonuçlara girip özetleyemez yalnızca birkaçına yapabilir.

Hocam "16000 TL bütçeyle bilgisayar" tarzı arattım 6 yıl önceki konuyu önerdi.

Hocam ne alakası var? İnsanlar niye çalışmasın? İleride diyelim kimsenin parası yok kimse çalışmıyor teknoloji şirketleri kime satacak?
Hocam bana göre ileride para o şekilde olmayacak. Fakir diye kimse kalmayacak. İnsanların açlık, barınma gibi ihtiyaçları robotlar tarafından karşılanacak. Hal böyle olunca kimsenin çalışma gereği kalmıyacak.

Hocam dünyadaki enerji sınırlı sanmıyorum öyle olacağını. Para bir şekilde para olarak anılmasa bile bir yerde olacak ki olmak zorunda sınırsız enerjimiz olsa eyvallah ama yok maalesef.

Tabi öyle olsa kötü olmaz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…