400 Metre Mesafeden Altyapı Çekmek

mdenizay

Kilopat
Yer
Denizli
Daha fazla  
Meslek
Full Stack Developer
Merhabalar, malum pandeminin yoğunlaştığı dönemlerdeyiz. Ben de şehir merkezindeki evimden ilçedeki evime gitme kararı aldım. İlçedeki bahçe evime internet bağlatmak istiyorum. Sağım solum tamamen bahçe. En yakın internet olan yer 400 m civarında. İnternet hattımı buraya taşıtsam, arazi sahiplerinden izin alarak kendi adresime bakır kablolar vs. ile internet çekmem mümkün olur mu? Bağlantı olan binada 35 Mbps - 50 Mbps civarında internet var. Verim nasıl olur?

Başkasının internetini kullanmak istemiyorum. Kendi hattım üzerinden bağlanmak istiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2020-11-29 004817.png
    Ekran görüntüsü 2020-11-29 004817.png
    288,1 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, malum pandeminin yoğunlaştığı dönemlerdeyiz. Ben de şehir merkezindeki evimden ilçedeki evime gitme kararı aldım. İlçedeki bahçe evime internet bağlatmak istiyorum. Sağım solum tamamen bahçe. En yakın internet olan yer 400 m civarında. İnternet hattımı buraya taşıtsam, arazi sahiplerinden izin alarak kendi adresime bakır kablolar vs. ile internet çekmem mümkün olur mu? Bağlantı olan binada 35 Mbps - 50 Mbps civarında internet var. Verim nasıl olur?

Başkasının internetini kullanmak istemiyorum. Kendi hattım üzerinden bağlanmak istiyorum.

Çok zayıflar ping olur stabil olmaz, çare Superbox.

Bakır artığı için hız düşecek. Telekom ile görüştünüz mü? Ayrıca siz var olan internetimi almak istiyorsunuz yoksa altyapı çektirip kendi internetinizimi bağlatmakmı istiyorsunuz?

Türk Telekom'u arayın. En yakın santral yani merkezden arasınlar sizi. Tekniker arkadaşlar ile durumu konuşun size mantıklı bir yöntem söylerler. Birlikte çözüm üretmiş olursunuz.

Siz bir binanın altyapısını başka bir yere taşımaya çalışıyorsunuz ama çok fazla zayıflama olur. Denemeye değmez.

Cat-6 kablo 100 metreye kadar verimlidir. 100 Metreden sonrası sağlıklı olamaz.
Cat-7 kablo 15 metreye kadar verimli diye hatırlıyorum. Bu durumu siz halledemezsiniz maalesef.

Mümkünse kendi aboneliğimi kullanmak istiyorum

"Yan binada fiber var ama bizim binada ADSL var. Yan binadan fiber çekebilir miyim?"

Ben bu soruyu sormuştum eskiden ve olumsuz yanıt vermişlerdi, aynı durum sizin için de geçerli. O bina sakinlerine tahsis edilmiş bir portu dışarıdan meşgul edemezsiniz ama yine de Türk Telekom'u arayıp bilgi almalısınız ya da bizzat genel müdürlüğe gidip yüz yüze bu konuyu konuşmak daha sağlıklı olacaktır.

Dediğin durum verimsiz ve yasal olmayan bir durum.Bağlı olduğun Türk Telekom Müdürlüğü'ne bulunduğun yere altyapı sağlanması için dilekçe vereceksin. Keyifleri ne zaman gelirse altyapıyı kuracaklar. Bu süre zarfında Turkcell Superbox veya Vodafone RedBox gibi alternatiflere yönelebilirsin. Ne kadar verimlidir orası tartışılır bir konu.

Tarladan kablo geçirmek pek mantıklı değil, yeri geliyor 70cm yeri geliyor 30cm derinlikte toprağı işliyorlar.

Kablonun kopmaması imkansız.

Hadi bir şekilde bunu aştınız diyelim, zaten belirtilen konumda 35-50 Mbps veriliyor buna +400 metre eklersek ADSL hız sınırlarına düştünüz bile.

Önce TT müdürlüğüne uğrayıp altyapı için dilekçe verin, zaten size kaç aydan önce gelmeyeceği söylenecektir.

4.5G şebekesi iyiyse Superbox gibi çözümlere yönelin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı