Az önce Discord'da bir alışveriş yaparken 400 TL'lik dolandırıldım. Sizce kafaya takmalı mıyım? Bundan elbette ders cıkardım. Sizin fikirlerinizi de bekliyorum.
400 TL para değil tabi ama insanın ağırına gidiyor enayi yerine koyulmak o açıdan biraz kafaya takılabilir hocam fakat tecrübe olarak sayın daha yüksek daha can sıkıcı bir miktar da olabilirdi sonuçta. Canınızı sıkacak bi durum yok keyfinize bakmaya çalışın.
400 TL ekonomik anlamda seni şu an ne kadar etkiler bilemiyorum ama 400 TL için canını sıkmaya değmez. Buradan çıkarman gereken dersi çıkardıysan 400 TL bu tecrübe için az bile kalmış hocam Keyfine bak <3
Bir bakıma iyi olmuş hocam en azından az bir meblağ ile bir dahakine daha titiz ve dikkatli olmanız gerektiğini öğrenmişsiniz. Bugün bu paraya üzülürsünüz 2-3 güne geçer geçmiş olsun.
Savcılığa şikâyet et, sicilini boz da hayatını kaydır onun. Haksızlığa uğrayınca nasıl içinize sindirip unutuyorsunuz anlamıyorum. Kısasa kısas yapın. İban ile dolandırılma yaşadıysanız en kısa sürede Savcılığa gidin. 4 yıldan yargılansın. Gebersin.
Savcılığa şikâyet et, sicilini boz da hayatını kaydır onun. Haksızlığa uğrayınca nasıl içinize sindirip unutuyorsunuz anlamıyorum. Kısasa kısas yapın. İban ile dolandırılma yaşadıysanız en kısa sürede Savcılığa gidin. 4 yıldan yargılansın. Gebersin.
Çok güldüm valla. Hırsızlık olduğunu nereden görüp söylüyorsunuz? Hırsızlık yok dolandırıcılık var. Başta şunun bir farkını varın. İkincisi ibana para yapma yapmışsa bu basit dolandırıcılık değil nitelikli dolandırıcılık olur. Bunun da en alt sınırı 4 yıldır. Uzlaştırmaya tabii değildir. Adam ya parayı tazmin eder ya da sicili kirlenir. Soruşturma geçtikten sonra mahkemede ödese bile en azından birkaç yatar. Sadece para cezası alamaz bu arada. Lütfen bilip bilmeden konuşmayın. Sırf bu yüzden borç verdim diye para atıp sonrasında ihbar edilen kişilerin çoğunun hayatı bu yüzden kaydı. Bilişim suçlarının cezası ağırdır.
Bu arada bir dediğinize katılıyorum. Adam öldürenler çıkıyor evet doğrudur. Lakin o şahıslar çıkıyor diye bir şeyi şikayet etmeyelim onlar da başkalarını dolandırmaya devam etsin o zaman düşüncesini anlıyorum ben. Bildiğin teşvik misali. Zaten bu kafada olduğunuz için adamlar böyle istediği kişiyi dolandırıp rahatça takılıyor. Demek ki böyle düşündüğünüze göre hayatınızda size kazık atanlara, kötülük yapanlara karışıklık vermeyi öğrenememişsiniz. Vermenizi tavsiye ederim. Para geri gelmez belki ama sicilini bozarsınız.