400 TL işlemci önerisi

LordAlgos

Hectopat
Daha fazla  
Kız arkadaşıma yeni bir bilgisayar toplayacağım ancak işlemci konusunda kararsız kaldım.
Bilgisayar daha çok: ' AutoCAD, Photoshop, archicet, mssql ' gibi işlemler için kullanılacak.

Aklımda;
i7-2600 var ama FX-8 serisi'de beni çekiyor ama aralarındaki farkları çözemiyorum vs. Vs.

Bütçem 300-400 TL arası ikinci el alacağım.

edit:
Şuan kullanılan sistem: " xeon e5450 - asus p8h61m-lx - 8 gb ddr3 - sapphire hd 7870 "
bu bize yetiyor, sadece daha temiz bir sisteme geçmek istiyorum

Son düzenleme:
Anakart için bütçen nedir? AM4 sokete yönelmeni tavsiye ederim.

FX-8 serisi daha mantıklı olur gibi. Ama hangisini alacağınız da önemli. i7-2600'de 4 çekirdek 8 iş parçacığı var. 8 MB önbelleği var. FX-8 serisinde hepsinin daha fazla çekirdeği ve önbelleği var.
Edit: 2. el AM4 soket alırsanız daha iyi olur. Hatta 0 bile alabilirsiniz AM4 soket.

Anakart için bütçen nedir? AM4 sokete yönelmeni tavsiye ederim.
İşlemci'ye göre destekleyen uygun fiyatlı bir anakart alıcam tam fiyat veremiyorum,

Evet, benim'de aklıma yatmayan bu. i7-2600 ile fx-8300 karşılaştırdığım zaman fx daha çok seçenek sunuyor ancak; Videolarını izlediğim zaman i7-2600 her zaman fx'den daha iyi çıkıyor bunu çözemedim

İkinci el Ryzen 5 1600 bulabilirseniz iki işlemciden de daha güncel ve daha performanslı bir işlemciniz olur.

İkinci el Ryzen 5 1600 bulabilirseniz iki işlemciden de daha güncel ve daha performanslı bir işlemciniz olur.

Güzel fikir ancak ben eski nesilleri kullanmayı sevenlerdenim ryzen ters geliyo biraz maaliyeti artıyo

Bence bütçeyi biraz arttırıp R5 1600 ve B450 anakart alın. Hem çok daha güçlü bir işlemcisi olur hem yeni nesil ve yükseltilebilecek bir donanım olur.

Evet çok mantıklı bir seçenek ancak şöyle durumu belirteyim.
Şuan kullanılan sistem: " xeon e5450 - asus p8h61m-lx - 8 gb ddr3 - sapphire hd 7870 "
Bu bile yetiyor bize, sadece daha temiz bir sisteme geçmek istiyorum o yüzden basit / ucuz kalıyorum

X5675 islemci ve LGA 1366 anakartlara bakabilirsiniz. İşlemci 100TL ama anakart biraz pahalı olabiliyor. (300TL civarı.)
6/12 bir işlemci ve OC yapmasanız bile gayet güçlüdür.

i7 2. nesil yada 3. nesil almak mantıksız mı olur sizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…