400 TL'ye ikinci el GTX 750 Ti alınır mı?

400 liraya gtx 950yi bulamazsınız maalesef. Bu arada o gtx750ti almayın. Internet kafe kartı gönderiyolar. Internet kafe kartları mining kartlarindan bile kötü durumdalar. Mining kartları tam yük çalışıyor ama sürekli ayni yükte çalışıyor ve sicakliklari sabit çalışıyor. Internet kafe kartlarında ise sıcaklık sürekli değişiyor yük değişiyor hem de yine tüm gün çalışıyor. Yanlış anlamayın mining kartı güzel gidin alın demiyorum. Ama internet kafe karti miningten bile kötü durumda maalesef

Satıcıyla konuşup etiket üzerine 15$ yazmasını isteyin. Gümrüğe takılmadan ve herhangi bir vergi ödemeden alıyorsunuz.
Satıcıyla konuşup etiket üzerine 15$ yazmasını isteyin. Gümrüğe takılmadan ve herhangi bir vergi ödemeden alıyorsunuz.
Ama bu dediğiniz gümrük kaçakçılığına girmiyor mu? Sonuçta yasal bir işlem yapmış olmuyoruz burada?

Ama bu dediğiniz gümrük kaçakçılığına girmiyor mu? Sonuçta yasal bir işlem yapmış olmuyoruz burada?
Hayır kaçakçılık değilki bu. Kaçakçılık denilen şey yasal olmayan yollarla ülkeye girmesi demek. Benim dediğim durumda ise etiket fiyatını 15$ dolar göstererek gereksiz vergi ödemesinden kurtulması için. Yoksa satıcıya bir şey demeyin paşa paşa gidin 100 lira belki de 150'ye varan verginizi ödeyin. Size kalmış.

Yasada E-ticaret ile yurtdışından 22 Euro aşan ve 1500 Euro altı olan ürünlerde %18 ile 20 arası vergi alınır diyor. Sen satıcıya faturayı 22€ altına kestirerek resmen vergi kaçırmış oluyorsun. Yasayı çiğnemiş oluyorsun. Bu durum fark edilirse bence bunun bir yaptırımı ve cezası illaha vardır.

Bugüne kadar kim bunun yüzünden ceza yemişki ve cezalık bir durumda yok ortada. Böyle gereksiz bir vergiyi ödemek istiyorsanız ödersiniz. Ayrıca fatura kesmiyor ürün bedelini 15$ gösteriyor sadece. Zaten kesilen fatura bana mail olarak geliyor.

Sizin kararınız. Paşa paşa ödersiniz.

Böyle bir yasa var mı var ben onu söylerim forumda kimseyi yanlış yollara yönlendirmemek lazım. Devlet ile şaka olmaz bunun bir yaptırımı ve cazasıda vardır. Ben aldım birşey olmadı kimseye birşey olmaz demeyin. Gümrük müdürlüğünde çalışanların insiyatifinde sizin kutunuzu açacakları tutar anlaşılır ve cezasıda vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…