4000-4500 TL i7 4790K sistem

hsynrknz

Megapat
Daha fazla  
Daha önceki açtığım konu biraz aceleye gelmiş sanırım o yüzden tam isteklerimi yazarak fikirlerinizi alayım.
Normalde 3000-3500 arası bir sistem alacaktım ama yaklaşık 2-3 haftadır araştırıyorum ve o sistem benim tam olarak isteklerimi karşılayamayacak sanırım. O yüzden biraz daha zorlayarak 4500 kadar çıkabileceğim daha fazlası olmaz. Bilgisayarda twitchte stream yapacağım ve frapsla kayıt yapmaya niyetim var. Sanırım işlemciye yük bindiren işler bunlar. Skylike sistem düşünmüyorum. Gerekçelerime gelirsek benim şuan kullandığım asus g51j o zamanlar i7 ler daha yeni yeni popüler olmaya başlamıştı (i7 q720m işlemci) oyunlar işlemciye çok yük bindirmediğinden belkide ben o tarz oynamadığımdan çok sıkıntı çekmedim ama son 2 yılda ciddi problem çekiyorum o yüzden başlangıç serilerinden uzak durmak istiyorum. Gerek burayı takip ederek gerekse youtube falan bayağı araştırarak en son karar kıldığım sistem şu anakartlardan hiç anlamıyorum o yüzden sizlerinde tavsiyelerine açığım.

@hsynrknz Merhaba dostum skylake tabanlı bir sistem topladım bütçeni 60~70 TL aştım.

İşlemci: Intel Skylake Core i7 6700K 4.0 GHz 8 MB LGA 1151p | İşlemciler | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş Fiyat= 1.248,08 TL
Ana kart: MSI Z170A PC Mate DDR4 VGA DVI HDMI DP USB3.1 Anakart Fiyat= 407,97 TL
Ekran Kartı: Asus VGA STRIX-GTX970-DC2OC 4GB 256Bit GDDR5 16X | Ekran Kartları | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş Fiyat= 1.401,96 TL
Bellek: Corsair 16(2x8GB) 2400MHz DDR4 CMK16GX4M2A2400C14R | Bellekler | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş Fiyat= 444,52 TL
Depolama: WESTERNDIGITAL WD10EZEX Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA 6.0Gb/s Dahili sabitdisk - inventus Fiyat= 189,39 TL
Kasa+Güç Kaynağı: ZALMAN Z3 PLUS Black 600LE Fan Kontrollü USB3.0 Pencereli 4ad120mm ZM600-LE 600W Kasa - inventus Fiyat= 341,87 TL
Monitör: BenQ 21.5" RL2240HE Gaming LED Monitör 1ms Sarı | Monitör-LCD | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş Fiyat= 543,69 TL

Toplam Fiyat= 4.577,48 TL

Not: Sistem güvenilir firmaların sitelerinden en ucuzu seçilerek toplanmıştır. Tavsiyem alacağınız parçaları güvenilir firmalardan araştırıp tek araştırıp en ucuzlarını almanızdır.

Cezadır falan cevap atamadım. Bu süreçte araştırmaya devam ettim overclock yapma gibi bir niyetim olmadığından en son şu sistemde karar kıldım bir kaç güne kadar alırım sanırım araştır araştır bir yere varamıyorum sürekli birşeyler kafamı kurcalıyor . Monitör olarak azaltılmış mavi ışık teknolojisi olan monitörlerden almaya karar verdim göz kuruluğu, kızarıklık azaltıyor deniyor ne kadar doğru bilemiyorum ama sonuçta önemli bir özellik gibi duruyor. Klavye-fare olarakta Bloody 2100 seti hoşuma gitti, ışıklarından şikayet edenler olmuşta ayarlayabiliyor muşuz sanırım. Eksenden almaya karar verdim fiyatlar zaten aşağı yukarı her yerde aynı mecidiyeköy eksende 10-15dk mesafede zaten. Son olarak sizlerinde fikirlerini alayım. (umarım bu kez ceza alacak bir şeyler yapmamışımdır da geri dönüş yapabilirim sizlere ) @Tristan23 @SerhadTuran

Son düzenleme:
Aslında benimde istediğim tam sistem bu webdenal kullanırsam alabiliyorum, eksende her istediğim yok . Parçalarda çıkabilecek olası problemler yüzünden eksen düşünüyordum yakın diye. (wd 5400 seçmişim dalgınlıkla onu 7200 olarak düşünebilirsiniz)

Son düzenleme:
Amacım 980 sığdırmak değil ki 970'te yeterince iyi . Bana işlemcide lazım o kadar üst düzey olmasa işte ,bilmiyorum belkide o i5 6500 da yeterli olabilir. Steam de fallout 4 için tavsiye edilen gereksinimde i7 4790 var ona muadil sayılabilecek i7 6700 seçtim overclock yapmam ben, 2 yıl işimi görürse bu işlemci yeterde artar değiştiririz o zaman yine.

Skylake sistem iyi olacaktır, ayrıca ekran kartını gtx970 alacaksanız fraps gibi bir saçmalık yapmayın. Frapsin 60 fps düşürdüğü durumlarda Shadowplay taş çatlasa 5 fps düşürür ve çok daha küçük boyutlarda kaydeder.
Arkadaşımın i5 3450 gtx970 sisteminde BF3 te 1080p60fps kayıt varken 160fps oynuyordum.

Arkadaşlar kısmetse yarın alıyorum fotoğrafları atmaya çalışırım. Kafamda bir kaç soru işareti kaldı benim kaldığım yerde elektrik sık sık gidiyor o yüzden bir kesintisiz güç kaynağı da ekledim gerçekten gerekli mi bilmiyorum fikriniz varsa belirtebilirsiniz. Birde eksenden alacağım tek bir bu ram var bu marka hakkında ne düşünüyorsunuz. Son olarak işlemci i5-6600 ile i7-6700 arasında 300 lira farkı vermeye değecek performans farkı olmaz diyorsanız i5-6600 alayım. İleride olmadı 6600'dan daha üst bir işlemci alırım. Neden k değil derseniz oc yapmam sanırım ileride yetmeyecek duruma gelirse işlemci değiştiririz yine.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…