4000-4500 TL Monitör dahil sistem toplama önerisi

Hasan Ercan

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. CS:GO, her türlü simülasyon oyunu ve belki ileride PUBG tarzında battle royale oyunları ile Solidworks, Catia, Unigraphics gibi tasarım programlarını kullanmak üzere bir sistem toplamak istemekteyim. Uzun süredir araştırdığım fakat uyumluluk bilgimin eksikliği ve bileşen fiyatlarının artışı sonucu çıkmaza girmem sebebiyle bahsettiğim fiyat aralığında sistem önerilerinizi bekliyorum.

Düşüncelerim şu şekilde;
1- İşlemci AMD Ryzen 3 veya 5 serileri,
2- Anakart Asus veya MSI B350 çeşitleri,
3- Ram 8GB (2400 MHz olan herhangi biri),
4- Ekran kartı 1050Ti veya 1060 3GB (AMD kartlar karaborsa olduğu için düşünmüyorum ama fikirlere açığım),
5- SSD 120 veya 240GB (M2 SSD'de olabilir),
6- 1TB HDD (uygun herhangi biri),
7- Kasa olarak mümkünse tam boy cam, olursa sade bir RGB aydınlatma, ileride sistem güncellenmesine yönelik geniş ve DVD sürücüsü için uygun olmalı. Örneğin Cooler Master Masterbox Lite 5 80+ 500W USB 3.0 Pencereli Kasa (PSU dahil olabilir),
8- Monitör hakkında hiçbir fikrim olmamakla beraber 500-600 TL'lik bir cihaz düşünüyorum.

Soru işaretlerim;
1- Ekran kartı ve anakart aynı marka mı olmalı?
2- AMD eskisi gibi aşırı ısınma sorunları veriyor mu? Intel mi tercih etmeliyim?
3- Sürekli MSI ve ASUS markalar gözüme hoş geliyor. Fakat aynı özelliklere sahip Gigabyte, Zotac vb. markaların fiyatları daha düşük piyasada. Sebebi nedir?
4- Fabrika çıkışlı hız aşırtmalı (OC) bir ekran kartı almak mı yoksa sonradan bu işlemi yapmak mı mantıklı olur?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1) Öyle bir şey olmak zorunda değil.
2) Eskisi gibi ısınma sorunu yok. Intel yüksek bütçelerde öneriliyor.
3) Asus ve MSI adı altında satılan ürünlerde çoğunlukla ROG Strix ve Gaming X adına para veriyorsunuz. Ancak Zotac ve Gigabyte gibi markalarda öyle bir durum söz konusu değil. Yoksa hepsinin içindeki GPU aynı, sadece tasarım ve soğutma farkı var.
4) Fabrika çıkışı O.C olması size ahım şahım bir fark sağlamamakta. Ancak O.C versiyon ile standart versiyon arasındaki fark az ise O.C versiyon alın. Onun dışında ucuz olanı tercih ediniz.

Peki yukarıda belirttiğim bileşenlere yönelik bir sistem tavsiyemiz var mıdır? En büyük soru işaretim anakart seçimi aslında. MSI B350 PRO VD-H modeli nasıldır?

Biraz daha bütçe arttırırsanız bunu öneririm:
Screenshot_20180125-143449.jpg

Şimdi hocam, benim topladığım sistemle arasındaki farklar:
Bendeki işlemci daha güçlü.
Sizdeki ekran kartı daha pahalı ancak daha pahalı olması ikisinin de içinde GTX 1050 Ti GPU'su olduğu gerçeğini değiştirmez.
RAM güzel onda bir sorun yok. Sonradan ekleme ile 16 GB yapılabilir.
HDD olarak P300 alınabilir. Sinerji'de bulunmuyor.
Kasa ve güç kaynağını ayrı almanızı öneririm.
Monitör hakkında bir fikrim yok. Monitörden anlamıyorum çünkü.
Ayrıca benim topladığım sistemdeki SSD 250 GB ve kaliteli bir SSD. Sizin topladığınız sistemdeki SSD 120 GB ve daha iyisi alınabilir. Ancak genel olarak bakıldığında, monitör için sistemden kısmışsınız gibi görünüyor.

Şimdi hocam, benim topladığım sistemle arasındaki farklar:
Bendeki işlemci daha güçlü.
Sizdeki ekran kartı daha pahalı ancak daha pahalı olması ikisinin de içinde GTX 1050 Ti GPU'su olduğu gerçeğini değiştirmez.
RAM güzel onda bir sorun yok. Sonradan ekleme ile 16 GB yapılabilir.
HDD olarak P300 alınabilir. Sinerji'de bulunmuyor.
Kasa ve güç kaynağını ayrı almanızı öneririm.
Monitör hakkında bir fikrim yok. Monitörden anlamıyorum çünkü.
Ayrıca benim topladığım sistemdeki SSD 250 GB ve kaliteli bir SSD. Sizin topladığınız sistemdeki SSD 120 GB ve daha iyisi alınabilir. Ancak genel olarak bakıldığında, monitör için sistemden kısmışsınız gibi görünüyor.

R3 1300X ve R5 1500X işlemcilerin karşılaştırmasını araştırdığımda performans olarak çok yakın değerler yakalıyorlar ve bu göz ardı edilebilir ihtiyacım doğrultusunda. Çünkü aralarında 350TL gibi büyük bir fark var. Ekran kartı konusunda haklısınız ama ben biraz şıklık aradığım için onu seçiyorum zaten. SSD olarak 120GB seçmemin sebebi işletim sistemi ve birkaç program için kullanacağımdandır. M2 destekli anakartım gerektiğinde buna izin verecek halihazırda. Monitör için gerçekten kısmıyorum. Benim de bilgim olmadığı için cihazlara yönelik yorumlar ve forum bilgilerine dayanarak çıkardım bu seçenekleri. Onun dışında kasa ve güç kaynağının niçin ayrı alınması gerektiğini açıklarsanız sevinirim.

Monitörler için teşekkür ederim. Güzel seçenekler sundunuz bana. Lakin hazır sistemlerin neredeyse hepsine baktım ama gelecekte yükseltme yapmaya yönelik kendime göre bir sistem bulamadım. Tabi bunda ekran kartı piyasasının ve dolar kurunun da etkisi var. Hazır sistemlerdeki indirimler de biraz göz boyayıcı diye düşünüyorum. Parça parça toplama yapılınca çok az fark kalıyor aralarında.

R3 1300X ve R5 1500X işlemcilerin karşılaştırmasını araştırdığımda performans olarak çok yakın değerler yakalıyorlar ve bu göz ardı edilebilir ihtiyacım doğrultusunda. Çünkü aralarında 350TL gibi büyük bir fark var. Ekran kartı konusunda haklısınız ama ben biraz şıklık aradığım için onu seçiyorum zaten. SSD olarak 120GB seçmemin sebebi işletim sistemi ve birkaç program için kullanacağımdandır. M2 destekli anakartım gerektiğinde buna izin verecek halihazırda. Monitör için gerçekten kısmıyorum. Benim de bilgim olmadığı için cihazlara yönelik yorumlar ve forum bilgilerine dayanarak çıkardım bu seçenekleri. Onun dışında kasa ve güç kaynağının niçin ayrı alınması gerektiğini açıklarsanız sevinirim.

Monitörler için teşekkür ederim. Güzel seçenekler sundunuz bana. Lakin hazır sistemlerin neredeyse hepsine baktım ama gelecekte yükseltme yapmaya yönelik kendime göre bir sistem bulamadım. Tabi bunda ekran kartı piyasasının ve dolar kurunun da etkisi var. Hazır sistemlerdeki indirimler de biraz göz boyayıcı diye düşünüyorum. Parça parça toplama yapılınca çok az fark kalıyor aralarında.
Genellikle kasaların içindeki güç kaynakları giriş seviyesi olmaktadır. Tavsiyem Phanteks P400 ve FSP Hydro 600W 80+ PSU olacaktır.
Ben R3 1300X ve R5 1600 işlemcilerin karşılaştırmalarını izlemenizi öneririm.

Sonuç olarak aşağıdaki sisteme karar verdim. İşlemciyi Vatan Bilgisayar üzerinden, ekran kartını hepsiburada.com üzerinden, diğer tüm bileşenleri itopya.com üzerinden 26.01.2018 tarihinde sipariş verdim. Toplamda 4250 TL'ye mal etmiş oldum. Değerli yorumlarınız için teşekkürler.

İşlemci:
AMD Ryzen 3 1300X

Anakart:
GIGABYTE B350M-Gaming 3 AMD B350 Soket AM4 DDR4 3200MHz (OC) HDMI Anakart

Ekran kartı:
Asus STRIX Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB OC 128Bit (DX12)

RAM:
G.SKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı DDR4 3000Mhz CL15 Single Kit Ram

SSD:
Corsair Force Series LE200 120GB 550MB-500MB/s 2.5" Sata3

HDD:
Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk

Kasa ve Güç Kaynağı:
Cooler Master MasterBox Lite 5 500 w 80+ USB 3.0 Pencereli Mid Tower Kasa

Monitör:
AOC LED 24" 75Hz G2460VQ6 1ms FreeSync Full HD Dp port Gaming monitör

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı