Hasan Ercan
Hectopat
Daha fazla
Merhabalar. CS:GO, her türlü simülasyon oyunu ve belki ileride PUBG tarzında battle royale oyunları ile Solidworks, Catia, Unigraphics gibi tasarım programlarını kullanmak üzere bir sistem toplamak istemekteyim. Uzun süredir araştırdığım fakat uyumluluk bilgimin eksikliği ve bileşen fiyatlarının artışı sonucu çıkmaza girmem sebebiyle bahsettiğim fiyat aralığında sistem önerilerinizi bekliyorum.
Düşüncelerim şu şekilde;
1- İşlemci AMD Ryzen 3 veya 5 serileri,
2- Anakart Asus veya MSI B350 çeşitleri,
3- Ram 8GB (2400 MHz olan herhangi biri),
4- Ekran kartı 1050Ti veya 1060 3GB (AMD kartlar karaborsa olduğu için düşünmüyorum ama fikirlere açığım),
5- SSD 120 veya 240GB (M2 SSD'de olabilir),
6- 1TB HDD (uygun herhangi biri),
7- Kasa olarak mümkünse tam boy cam, olursa sade bir RGB aydınlatma, ileride sistem güncellenmesine yönelik geniş ve DVD sürücüsü için uygun olmalı. Örneğin Cooler Master Masterbox Lite 5 80+ 500W USB 3.0 Pencereli Kasa (PSU dahil olabilir),
8- Monitör hakkında hiçbir fikrim olmamakla beraber 500-600 TL'lik bir cihaz düşünüyorum.
Soru işaretlerim;
1- Ekran kartı ve anakart aynı marka mı olmalı?
2- AMD eskisi gibi aşırı ısınma sorunları veriyor mu? Intel mi tercih etmeliyim?
3- Sürekli MSI ve ASUS markalar gözüme hoş geliyor. Fakat aynı özelliklere sahip Gigabyte, Zotac vb. markaların fiyatları daha düşük piyasada. Sebebi nedir?
4- Fabrika çıkışlı hız aşırtmalı (OC) bir ekran kartı almak mı yoksa sonradan bu işlemi yapmak mı mantıklı olur?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Düşüncelerim şu şekilde;
1- İşlemci AMD Ryzen 3 veya 5 serileri,
2- Anakart Asus veya MSI B350 çeşitleri,
3- Ram 8GB (2400 MHz olan herhangi biri),
4- Ekran kartı 1050Ti veya 1060 3GB (AMD kartlar karaborsa olduğu için düşünmüyorum ama fikirlere açığım),
5- SSD 120 veya 240GB (M2 SSD'de olabilir),
6- 1TB HDD (uygun herhangi biri),
7- Kasa olarak mümkünse tam boy cam, olursa sade bir RGB aydınlatma, ileride sistem güncellenmesine yönelik geniş ve DVD sürücüsü için uygun olmalı. Örneğin Cooler Master Masterbox Lite 5 80+ 500W USB 3.0 Pencereli Kasa (PSU dahil olabilir),
8- Monitör hakkında hiçbir fikrim olmamakla beraber 500-600 TL'lik bir cihaz düşünüyorum.
Soru işaretlerim;
1- Ekran kartı ve anakart aynı marka mı olmalı?
2- AMD eskisi gibi aşırı ısınma sorunları veriyor mu? Intel mi tercih etmeliyim?
3- Sürekli MSI ve ASUS markalar gözüme hoş geliyor. Fakat aynı özelliklere sahip Gigabyte, Zotac vb. markaların fiyatları daha düşük piyasada. Sebebi nedir?
4- Fabrika çıkışlı hız aşırtmalı (OC) bir ekran kartı almak mı yoksa sonradan bu işlemi yapmak mı mantıklı olur?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: