4000-4500 TL oyun ve twitch yayını için monitör dahil sistem tavsiyesi

whirlblast

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar kolay gelsin herkese. Uzun süre laptop kullandım ve commodore64'ten sonra ilk masaüstü bilgisayarımı toplamaya karar verdim. Kullanım amacı online oyun ve twitch yayını yapmak bütçe olarakta max 4500 TL olacak. Tavsiyelerinizde monitör ve klavyede eklerseniz sevinirim mouse var. Ben bir sistem kurdum bunun için tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim. Fiyat düşürebilirsek daha da iyi olur. Diğer bir sorum da i5 6600 yerine i7 6700 Almak mantıklı mı f/p olarak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gtx 1060 iyi bir ekran kartıdır ama 3gb vram belleği bazı oyunlar için yeterli olmayabilir. Onun dışında sistem güzel.

Kurmuş olduğunuz sistem gayet güzel yalnız ekran kartını GTX 1060 alacaksanız 6 GB VRam'li modelini almanızı tavsiye ederim. Monitör olarak viewsonic vx2457-mhd veya vx2257-mhd seçebilirsiniz. 75 Hz 1ms ve amd freesync özelliğine sahip kaliteli monitörlerdir. Bu monitörü alırsanız RX 480 almayı da düşünebilirsiniz freesync'ten de yararlanmış olursunuz. Fakat piyasa da malesef özel soğutmalı versiyonları bulunmuyor. Bu da bir dezavantaj ya bekleyeceksiniz ya da yurt dışından getirteceksiniz referans soğutmalı almak istemezseniz. İşlemci konusunda ise ben olsam i5 6500 alırdım zira kayda değer bir fark yok i5 6600 ile arasında. Sadece oyun oynayacaksanız i7 6700 pekte gerekli değil o fiyat farkına değen bir performans farkı görmezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…