4000-4500TL Yeni skylake sistem mi yoksa eski sistem mi?

Hocam bende öyle düşünüyorum 1920-1080 bir monitöre gtx 980 alınır mı 970 cw ve 3.5 gb sorunları beni korkutuyor yoksa onların yerine 390x mi

Bana kalırsa 390x almak daha mantıklı zira 8 GB VRM aradaki bir kaç fps'yi kapatıyor. Sonuçta amacımız geleceğe yatırım Söylediklerim 980 ile 390x arasında.

1080 p için 4 GB VRM günümüzde dahi yetersiz kalıyor, bu bağlamda 390 x almak daha mantıklı geliyor bana.
390x alabiliyorken 980 almamı tavsiye etmezmisiniz vede 4590 işlemci olucak dimi yeni nesil almıyım diyorsunuz

390x alabiliyorken 980 almamı tavsiye etmezmisiniz vede 4590 işlemci olucak dimi yeni nesil almıyım diyorsunuz

Ben bir daha düşündüm'de haklısın, 980 alabiliyorsan al. 980-4590 ikilisi seni fazlasıyla tatmin edecektir. 2-3 sene sonra zaten çıkmış olacak olan Pascal mimarili bir ekran kartı ile upgrade yapabilirsin.

1080 p için 4 GB VRM günümüzde dahi yetersiz kalıyor, bu bağlamda 390 x almak daha mantıklı geliyor bana.
VRAM olarak düşünmeyin gpu hızı denen birşey de mevcut mesela 4GB GTX 970 8GB R9 290X'den daha çok performans veriyor. Buna bakarsak 8GB'da yetersiz kalıyor diyebiliriz. GTX 970 tüm oyunları en yüksek ayarlarda 8X MSAA açamıyor evet fakat GTX 980'in 1080P'de yetersiz kaldığı bir oyunu söylerseniz sevinirim sonuçta oda 4GB. Yanlış bilgi vermeyi bırakın, 4GB günümüz oyunları için yeterli fakat bu karttan karta değişebilir R7 240'ın da 4GB modeli mevcut GTX 980 R9 390X'den daha çok performans veriyor ve 4K'lara çıkılmadıkça böyle devam edecek. Bu arada yeni teknoloji çok şey katacaktır upgrade imkanı daha fazla olacaktır 1151 soket işlemci çıkmaya devam edeceği için DX12'ye daha iyi destek verecektir.

Ben sadece kendi fikrimi belirtmiştim lakin 980 almanın daha mantıklı olduğu kanaatine vardım, mesajların tümünü okusaydın böyle bir şey yazmazdın. 1080 p için 4 GB VRM GTA5 gibi oyunların gelişmesi ve bu tip açık dünya oyunlarının daha çok yapılmasıyla illaki 390 x'den önce bir yerde benden bu kadar diyeceğinden eminim. Tabi o kadar uzun süre kullanacak'mı orasını bilemem.

Hocam yani tam olarak ne diyorsun benim elimde 4000 belki 4500 tl bütçe var alabileceğimin en iyisni almak istiyorum ve beni enaz 4 yıl idare etmeli o zamana kadar çıkan oyunları ultrada açmalıyım buna göre bir sistem önerir misin yoksa 3 yıl bekleyip üniversiteyi kazanınca mı bir sistem toplamalıyım

Salt oyun amaçlı ise H97 serisi anakart ve çarpan kilidi kapalı bir işlemci ile ekran kartına yatırım yapmak daha mantıklı olur. Fakat ben toplayacak olsam en düşük bütçeyi ekran kartına verirdim. Tabi ki bu demek değil ki 750Ti koyacağım. Ekran kartı her zaman değiştirilebilen, Nvida ve AMD tarafını düşündüğümüz zaman 6 ayda bir yeni seriler çıkan bir bileşen. Bu sebeple ben sistemi genel manada dengeli dizme taraftarıyım.

İnventus'tan bir sistem topladım. Monitör koymadım. Artan 500 TL bütçeye kafana göre bir monitör alabilirsin.

Bence hiç sistem toplama biriktir paranı araba filan al genç adamsın. İlerde ayrı eve çıktığında teknoloji hobin devam ediyor olursa gönlüne göre sistem toplarsın. Şuan çok ihtiyacın yoksa ve iyi bir akıllı telefonun varsa hiç gerek yok zira akıllı telefonlardan artık hemen hemen her şeyi yapabiliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…