4000-5000 TL 27" monitör önerisi

Bütçe
5000
Bu iki monitör nasıldır birisi yeni indirime girmiş sanırım. İndirimlerde Gigabyte G27F2 indirime girmesini mi bekleyeyim yoksa 1. attığım linkteki ürün iyi midir aralarında ki farklar nelerdir? Bilenler yardımcı olabilir mi?

İlk attığınız IPS panel, ikinci attığınız VA panel.

Oyun oynayacaksanız IPS daha iyidir.
IPS renk ve görüş açısından iyidir, renk gamı ve renk derinliği diğerlerine göre daha kaliteli.
TN renk ve görüş açısında kötüdür, ama diğer monitörlere Hz ve ms daha düşük.
VA ikisinin arasında ama ms yüksek olduğu için ghosting olabilir.

Oyun için alacaksanız ve paranız da varsa IPS, Valorant gibi rekabetçi oyunlar oynayacaksanız ve bütçeniz düşükse TN, film izleyecekseniz ve günlük işler yapacaksanız VA panel.

27 inç 1080p monitör önermiyorum, görüntülerde bozukluk olabilir. 27 inç istiyorsanız 2K bakabilirsiniz.

27 inç 1080p monitör önermiyorum, görüntülerde bozukluk olabilir. 27 inç istiyorsanız 2K bakabilirsiniz.

Şu an 24" Casper'in bir monitörünü kullanıyorum 60Hz'lik bir tık daha büyük olursa daha güzel olur diye 27" istiyorum fakat bütçem 2Klara pek yetmiyor Max 5K veya 5.5k gibi civarlara çıkabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…