4000-5000 TL i5 3570K ve R9 280 sistem yükseltme

tavukekmek

Kilopat
1 Sene içerisinde anakart, işlemci, ekran kartı ve RAM olarak sistemimi güncelleyeceğim ve şimdiden kafamda bir fikir oluşması açısından bu konuyu açıyorum.
Sistem oyun odaklı olacak, önceliği anakart ve RAM'e verip sonrasında işlemci ile ekran kartını sırasıyla almayı düşünüyorum. İlk önce anakartı yenilersem şimdiki işlemci veya RAM'im uyumsuzluk sorunu çıkartır mı veya alacağım işlemci ile şimdiki ekran kartım darboğaz yapar mı merak ediyorum. O yüzden önce bana sıralama hakkında fikir verirseniz sonrasında da ürün önerisi yaparsanız sevinirim.

• Anakartım: Gigabyte Z77M-D3H
  • İşlemcim: Intel Core i5-3570K
  • Ekran kartım: AMD Sapphire R9 280
  • RAM: G.Skill F3-12800CL10-8GBXL (Alacağım RAM toplam 16 GB olacak. )
  • PSU: Thermaltake Litepower 650W

Son düzenleyen: Moderatör:
Seneye ryzen 4. Nesil beklenebilir, yeni ekran kartlari da cikacagi icin seneye konu açmaniz daha iyi olabilir.

Soketinizin destekledigi en iyi islemciye gecersiniz, ekran kartı olarak RX5700 XT tavsiye ederim, geri kalan para ile de RAM alirsiniz.

İşlemciyle anakartı aynı anda almanı öneririm. Intel bir anda indirim yapar ve elinde AMD anakart olursa pişman olursun. Ve şuan elindeki işlemci 1155 pinli. Alacağın anakartlara o işlemciyi takamazsın.
Elindeki PSU'yu saklayabilirsin yeterli bir gücü var.

Peki yeni RAM almam gerekir mi, DDR3 RAM yeni bir anakartta da çalışır mı? Ona göre RAM'i de sonlara bırakırım.

Peki yeni RAM almam gerekir mi, DDR3 RAM yeni bir anakartta da çalışır mı? Ona göre RAM'i de sonlara bırakırım.
İşlemci, anakart ve RAM birbirine bağlıdır. Yeni bir sokete geçilecekse hepsi birden değişmeli. Şuanki bütün anakartlar DDR4 destekli olduğu için sendeki DDR3 çalışmayacaktır. Ama DDR4 bir anakart alacağın için DDR4 RAM bulmakta sıkıntı yaşamazsın çünkü DDR4 şuan en yenisi.

Yanlış Bilgilendirme
i5 3570K hala iyi bir işlemci. Yeni sistem almak yerine 16 GB RAM ve GTX 1660 6 GB veya RX 580 8 GB al. 1080p ultra-very high canavarın olur. Şimdiden hayırlı olsun. Kalan parayı da kendine sakla veya oyun al.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…