4000 - 6000 TL İşlemci Odaklı Sistem Toplama

AAAplus

Kilopat
Merhaba 4000, 6000₺ arası işlemci odaklı bir sistem toplamak istiyorum, yardımcı olabilirseniz sevinirim. Aklımda Ryzen 3600X var fakat daha iyi bir seçenek önerirseniz onu da düşünebilirim. Ekran kartı önemsiz GT 730 bile işimi görür. SSD 120GB en ucuzu bile yeterli olacaktır. Ram minimum 24GB olmalı 16+8 şeklinde düşünüyorum fakat ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum, 16+16 olursa fiyat bütçeyi biraz aşıyor. Sistem hep açık kalacak ve işlemci tam gücüyle kullanılacak her zaman bu yüzden stok soğutucusu yeterli olur mu bilemiyorum. Öneri yaparak karar vermeme yardımcı olabilirseniz sevinirim, teşekkürler. Fiyat mümkün olduğunca düşük olsun önerilerinizde lütfen yani bütçe kalıyor diye parçaları yükseltmek yerine işlemci ve ram harici tüm parçaların mümkün olan en ucuzunu seçerseniz sevinirim.

Güçlü bir işlemci istediğiniz ortada. Güçlü bir işlemci de haliyle daha çok ısınacak ve stok soğutucu yeterli olmayacaktır.
Ekran kartı eğer oyun oynayacaksan önemlidir. Tahminimce render - edit amaçlı bir sistem olacak

Render gibi denebilir. Şuan zaten Ryzen 3900X gibi güçlü bir işlemciye sıvı soğutmayla sahibim fakat sıvı soğutma işin içine girince maliyet çok artıyor bu yüzden biraz daha düşük 3600X gibi modellere yöneldim. Aslında elimde Ryzen 3900X'in stok soğutucusu mevcut bunu Ryzen 3600X de kullansam sağlıklı olur mu acaba?

Bildiğim kadarıyla stok soğutucular sabit ve standart oluyorlar. Bu nedenle kule tipi bir soğutucu almak iyi olabilir.

Sizin istediğiniz özelliklerde ekran kartı olmadan 5700 TL gibi bir fiyata topladım. RAM'den iki adet alınacak. İstediğiniz özellikler bütçeyi aşıyor.

Son düzenleme:
@kqqk13 anakartı Gigabyte S2H B450M yapıp SSD ve Ram'i de daha düşük bir model seçsem nasıl olur?
Bildiğim kadarıyla stok soğutucular sabit ve standart oluyorlar. Bu nedenle kule tipi bir soğutucu almak iyi olabilir.
3900X soğutucusu çift bakır borulu mu ne öyle bir şeydi tam bilmiyorum ama uyumlu olur mu acaba?

AMD'nin stok soğutucuları normal diye biliyorum. Kule tipi bir soğutucu öneririm.

Anakartı yapabilirsiniz. RAM'de 16+8 çalışır mı emin değilim. Bende 8+8 sadece üretim tarihi farklı olduğu için uyumsuzluk çıkarmıştı.
Aslında bütçeyi arttırıp işlemciyi yükseltebilirim ve ram 32 takabilirim fakat bu sefer Z serisi anakart almam gerekir diye ekstra masraf yapmak istemiyorum.

Aslında bütçeyi arttırıp işlemciyi yükseltebilirim ve RAM 32 takabilirim fakat bu sefer Z serisi anakart almam gerekir diye ekstra masraf yapmak istemiyorum.

Z serisi bir anakart almanıza gerek yok. Zaten Z serileri Intel işlemciler için üretilen anakart modelleridir. AMD için X serisi üretilir. Anakartı Gigabyte S2H yaparsanız daha sağlık olabilir. Bütçenizi arttırmanız konusunda mantıken daha iyi ve kaliteli parçalar alabilirsiniz. 16+8 RAM düzeneğinin çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum. 16+16 veya 8+8 daha sağlıklı olur görüşündeyim. Tabi karar sizin. Ama şöyle bir yönde var ki bu yön eğer çift slot avantajı gerekli değil derseniz 3 tane 8 GB RAM'de alabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…