4000 ₺ ile ne almalıyım

xmrhkn

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar 2 gün önce burada bir konu açmıştım sistem toplamayla ilgili 3500 ₺ lik bir sistem toplamıştım. Aşağıda resimler kısmı var sizce bu sistemin ekran kartını 980 yapıp onu mu almalıyım yoksa MONSTER® TULPAR T7 V2.6.1 17.3" - MONSTER NOTEBOOK > TULPAR bunu mu almalıyım. Üniversite için biraz mobil olmam lazım ancak masaüstünde aynı fiyata daha büyük ekran, daha iyi ekran kartı ve daha sessiz bir bilgisayara sahip olacağım. Dizüstü kullananlar için soruyorum bunu yaşadığınız sorunlar neler? Dizüstünü sadece kasa ve monitör olarak kullanıp klavye vb var zaten onları takarak kullansam bir eksisi olur mu? Ayrıca sistemde değiştirmem gereken şeyler varsa bunları neyle değiştirmeliyim? Cevaplarsanız sevinirim. Konuyu yanlış yerde açtıysam kusura bakmayın ancak nerede açacağımı bulamadım.

Dosya Ekleri

• 4 3500.PNG
    28,6 KB · Görüntüleme: 330
1. Sınıfım yurtta kalıyorum arkadaşımla ayrı eve çıkmayı düşünüyoruz onun için Notebook yada Masaüstü arasında kaldım sürekli hareket halinde olucaz lan party için vb notebook daha mantıklı geliyor ancak aynı fiyata %10 dan fazla performans kaybedicem sanırım. Önerisi olan varsa yazsın lütfen

Oyun oynayacaksan aradaki performans farkı gerçekten uçuk oluyor . Laptop hiçbir zaman masaüstünün yerini tutmaz benim kanaatimce en azından şuanki teknolojide . Ama yanında taşıyacaksan laptop tercih edeceksin başka çare yok

Masaüstü her zaman daha performanslı olur,eklediğiniz resimdeki toplama pc ye 4690k koyularak ve bütçeniz de 4000 lira ise gtx 980 koyulabilir.Böylece OC'de yapabilirsiniz.Ve gtx 980 bence, gtx 970m'li bir laptoptan %30-%40 daha performanslı olur.Ama arkadaşların da dediği gibi sürekli taşınacaksa fedakarlık ediceksiniz ve laptop alıcaksınız

Gtx 980 ile 90 fps alırken gtx 970m ile 55 fps alabilirsiniz fakat masaüstü bilgisayarı tutup lan partilerine taşımak zor ve biraz saçma olur . Üniversite 1 seniz bana göre leptop daha iyi bir seçim olacaktır. Hem ödev amaçlı hem de oyun , eğlence amaçlı kullanırsınız...

Üniversite diyorsan, işler değişir. Seçim laptop olmalı.

Ayrıca alacağın laptop hafif, ince, zarif ve şık olmalıdır. Monster'ın o çok ağır kasasını taşımak istemiyorsun değil mi?

Seçim 1: http://www.sanalmarketim.com/msi-gs...-gtx860m-173-full-hd-win-81-hediyeli/p_57641/

Seçim 2: http://www.sanalmarketim.com/msi-ge...gtx860m-173-full-hd-freedos-hediyeli/p_57655/

Seç birini. Uzun ömürlü olmasına önem vereceksin bu bütçede. Yoksa GTX970M'li laptoplar da üretildi MSI, o da işini biliyor çünkü.

İlla performans ve uzun ömürlülük istiyorum diyorsan, bu ürünü al.

Seçim: http://www.istanbulbilisim.com.tr/asus-gl551jm-dh71-notebook-fiyati,139027.html

Her yerde MSI öneriliyor ama MSI kasası kullanan monster notebooklar var hem Türkiye asıllı olduğu için müşteri hizmetleri daha başarılı hemde gördüğüm kadarıyla performans olarak daha iyiler. MONSTER® TULPAR T7 V2.6.1 17.3" - MONSTER NOTEBOOK > TULPAR Sizce bu ürün gösterdiğiniz 2 üründen daha iyi değilmi? Neden monster notebook sevilmiyor? Ayrıca öneriniz varsa alabilirmiyim ince ve hafifliği o kadarda önemli değil benim için gerekli olan şey performans. Ya attığım linktekinden iyi bir laptop bulmalıyım yada ne yazıkki pcye yönelmeliyim. Halihazırda 1300 küsür tlye aldığım bir laptop var ancak pek işime yararmı bilmem lolü bile very highda 30-40 fps alıyorum.

Mesajımı düzgün okumadınız sanırım. Her şey performans değildir maalesef ki. Siz üniversite öğrencisi olduğunuz için alacağınız ürünün performansı ile birlikte uzun ömürlülüğü, kasa tasarımı, hafifliği, yanında sunulan yazılımları, markanın geçmişi vb. etkenler önemli olmalı. Direk GTX970M diye saldırmanın lüzumu yok.

Neden saldırmanın lüzumu yok? Çünkü bu 3000-3500TL'lik ürünlere GTX870M, GTX970M gibi ürünleri sığdırmayı tüm markalar biliyor. Fakat işin direk performans kısmına kaçarsanız, diğer yönlerden zarara uğrarsınız.

Ayrıca alacağın laptop hafif, ince, zarif ve şık olmalıdır. Monster'ın o çok ağır kasasını taşımak istemiyorsun değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…