4000 lira limitli gamer notebook önerisi

BirTost

Hectopat
Arkadaşlar ben 3-4 ay sonra max. 4000 liraya notebook alacağım. Oyunları rahat oynatabilecek bir notebook arıyorum. Monster'lara bakıyorum ama bu fiyata ancak GTX 1050 ekran kartlı notebooklar var. Ama internetten araştırdığım kadarıyla güncel oyunları high ayarda oynayabilmek için GTX 1050 Ti lazım. Ama o zaman da fiyat 5000 TL oluyor. Şimdi size sorum şunlar;
  1. 3-4 ay sonra 4000 liraya GTX 1050 Ti notebook bulabilir miyim?
  2. Ben mi çok abartıyorum GTX 1050 işimi görür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben 3-4 ay sonra max. 4000 liraya notebook alacağım. Oyunları rahat oynatabilecek bir notebook arıyorum. Monster'lara bakıyorum ama bu fiyata ancak GTX 1050 ekran kartlı notebooklar var. Ama internetten araştırdığım kadarıyla güncel oyunları high ayarda oynayabilmek için GTX 1050 Ti lazım. Ama o zaman da fiyat 5000 TL oluyor. Şimdi size sorum şunlar;
  1. 3-4 ay sonra 4000 liraya GTX 1050 Ti notebook bulabilir miyim?
  2. Ben mi çok abartıyorum GTX 1050 işimi görür mü?
O bütçeyle daha iyi masaüstü toplanabilir. Notebook istediğinden emin misin?

O bütçeyle daha iyi masaüstü toplanabilir. Notebook istediğinden emin misin?
Zaten şu an evimde ortalama bir masaüstü var. Üniversiteye başka şehire gidicem o yüzden notebook almam şart.

1050 Ti'lı Dell 7567 var 4.200 TL falan. Tek eksiği IPS yerine TN panelli bir laptop. Eğer masada sabit bir şekilde kullanıyorsanız bu da küçük bir dezavantaj olarak kalıyor.
Tam olarak nasıl bir dezavantaj yaratır?

Son düzenleyen: Moderatör:
IPS panellerde mat bir yüzey vardır. TN panellerde ise daha parlak. Aynı zamanda daha düşük görüş açısına sahiptir TN paneller. Mesela laptop kucağınızda uzanıyorsunuz. Biraz dik oturdunuz. Ne olacak? IPS'te aynen kullanabilirsiniz. Ancak TN'de görüntü kararacak veya çok parlayacak, ekranı oynatıp devam edeceksiniz.

IPS panellerde mat bir yüzey vardır. TN panellerde ise daha parlak. Aynı zamanda daha düşük görüş açısına sahiptir TN paneller. Mesela laptop kucağınızda uzanıyorsunuz. Biraz dik oturdunuz. Ne olacak? IPS'te aynen kullanabilirsiniz. Ancak TN'de görüntü kararacak veya çok parlayacak, ekranı oynatıp devam edeceksiniz.
Peki DELL modeli Mat ekran mı? :)

1050 Ti'lı Dell 7567 var 4.200 TL falan. Tek eksiği IPS yerine TN panelli bir laptop. Eğer masada sabit bir şekilde kullanıyorsanız bu da küçük bir dezavantaj olarak kalıyor.

Arif bey merhaba,

7567'nin TN paneliyle ilgili daha önce de forumda karşı karşıya gelmiştik. Size sormak istediğim şu;

Bu cihazın TN panelini daha önce çıplak gözle gördünüz mü ?

Veya gördüyseniz herhangi bir MSI dizüstünün TN paneliyle yan yana koyup renkleri incelediniz mi ? (özellikle siyah renkler)

Panelin görüş açısından bahsetmiyorum. Diğer TN panellere göre daha düşük olmasından ziyade (görüş açıları birçok insan için problem değildir, benim için de problem değil) panelin renk ve kontrast kalitesinin kötü ve soluk oluşu beni bu bilgisayarı almaktan vazgeçirmişti. Siyah renk gösteremiyor panel, resmen gri renk olarak gösteriyor siyahı. Bir kuzenim 900₺ değerinde celeron bir laptop almıştı, ondaki panelin kalitesizliği aynen bunda da var.

"TN panel ne kadar kötü olabilir ki" diyerek sırf bunu görmek için bu ürünü teşhirde olan bir mağaza bulup gidip kendi gözlerimle gördüm, oracıkta almaktan vazgeçtim. Sonra biraz borçlanıp GE72VR 7RF aldım.

7567'nin fiyatının muadillerine göre bu kadar ucuz olmasının sebebi de bu zaten, ucuz bir panel kullanılmış.

Benim düşüncem, görüntü kötü olduktan sonra mobil 1050Ti'ın 1050'ye karşı 50-60 FPS dolaylarında getireceği 10 FPS'e bakmamak gerekiyor. Çünkü bu kayıp FPS ayarlar düşürülerek karşılanabilecek bir şey. Tabi bu sadece benim düşüncem :)

İyi forumlar dilerim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı