4000 serisi beklenmeli mi?

Merhaba,

Nvidia 10, 20, 30 serilerinde mimari değiştirdi, yakın zamanda yeni mimari değişikliği yapacaklarını açıklamadılar. Muhtemelen 40 serisi yerine 36 gibi ara bir seri çıkartırlar diye düşünüyorum. Ayrıca 30 serisi zaten çok güçlü ekran kartlarından oluşuyor, 40 yerine derin öğrenme için A serisini devam ettirirler diye düşünüyorum.
 
Merhaba,

NVIDIA 10, 20, 30 serilerinde mimari değiştirdi, yakın zamanda yeni mimari değişikliği yapacaklarını açıklamadılar. Muhtemelen 40 serisi yerine 36 gibi ara bir seri çıkartırlar diye düşünüyorum. Ayrıca 30 serisi zaten çok güçlü ekran kartlarından oluşuyor, 40 yerine derin öğrenme için a serisini devam ettirirler diye düşünüyorum.

Ekran kartının eylül gibi çıkacağı söyleniliyor. Aklımda önce idare edecek bir PC alıp 40 serisini beklemek var. Sence ne yapayım
 
Ekran kartının eylül gibi çıkacağı söyleniliyor. Aklımda önce idare edecek bir PC alıp 40 serisini beklemek var. Sence ne yapayım
Ben 40 serisini dedikodu olarak biliyorum. Bu kadar kısa sürede büyük mimari değişikliğini yapsalar da üretime nasıl başlayacaklar. Her mimari değişikliği beraberinde Nvidia'ya yatırım yapma zorunluluğu ile birlikte geliyor.

Oyun oynayacaksanız, 1080p'de çalışan neredeyse hiç bir oyun 30 serisi ekran kartlarının tamamını kullanmıyor diyebilirim (Cyberpunk hariç). Diyorsanız 4k 144 hz üzeri monitörde oyun oynamak istiyorum, o zaman böyle bir ekran kartına ihtiyacınız olur. Bu seviyeyi oyunlar ne kadar destekler orası biraz meçhul ama. 3070Ti (garanti olsun derseniz 3080Ti) çok uzun yıllar ihtiyaçlarınızı karşılar.

Diyorsanız render yapacağım 40 serinin 30'a nazaran çok büyük fark oluşturmayacağını düşünüyorum. Derin öğrenme için kullanacağım diyorsaniz da A serisinin güncellenmiş versiyonunu bekleyin derim.

Son olarak 40 serisi çıkarsa üretim hacmi nedeniyle A serisinde olduğu gibi rezervasyon ile alınabilir gibi düşünüyorum, yani elinize geçmesi 2-3 yılı bulabilir.
 
Ben 40 serisini dedikodu olarak biliyorum. Bu kadar kısa sürede büyük mimari değişikliğini yapsalar da üretime nasıl başlayacaklar. Her mimari değişikliği beraberinde NVIDIA'ya yatırım yapma zorunluluğu ile birlikte geliyor.

Oyun oynayacaksanız, 1080P'de çalışan neredeyse hiçbir oyun 30 serisi ekran kartlarının tamamını kullanmıyor diyebilirim (Cyberpunk hariç). Diyorsanız 4K 144 Hz üzeri monitörde oyun oynamak istiyorum, o zaman böyle bir ekran kartına ihtiyacınız olur. Bu seviyeyi oyunlar ne kadar destekler orası biraz meçhul ama. 3070 Ti (garanti olsun derseniz 3080 Ti) çok uzun yıllar ihtiyaçlarınızı karşılar.

Diyorsanız render yapacağım 40 serinin 30'a nazaran çok büyük fark oluşturmayacağını düşünüyorum. Derin öğrenme için kullanacağım diyorsaniz da a serisinin güncellenmiş versiyonunu bekleyin derim.

Son olarak 40 serisi çıkarsa üretim hacmi nedeniyle a serisinde olduğu gibi rezervasyon ile alınabilir gibi düşünüyorum, yani elinize geçmesi 2-3 yılı bulabilir.

Tamam teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı