4000 TL altı işlemci önerisi

Saygı değer forum üyesi. Acaba Intel önermeme sebebinizi naçizane bize aktarabilir misiniz?

Yani hani R5 5600 alsa yükseltmesi için önü kapanıyor ve AMD chipset driveri yüzünden sorun yaşayan arkadaşım bile oldu. 12400F alırsa en kötü ihtimalle 13 serisine yükseltebilir ve sorunsuz bir deneyimi olur. Potansiyel bir DDR5 anakart ve RAM de güzel bir etken.

Önerimiz kötü bulan arkadaşlar önerdiğim işlemciler ile şu an önerilen birkaç işlemciyi karşılaştırınca arkadaki farkı görebilirsiniz hocamlar i
User bench marka güvenip bunu söylüyorsan şahsen oyun testlerine bakmanı öneririm. User bench mark bazı durumlarda çok hatalı bilgi içerebilen bir site. (ayrı yazdım çünkü yasaklı kelime.)

Yani hani R5 5600 alsa yükseltmesi için önü kapanıyor ve AMD chipset driveri yüzünden sorun yaşayan arkadaşım bile oldu. 12400F alırsa en kötü ihtimalle 13 serisine yükseltebilir ve sorunsuz bir deneyimi olur. Potansiyel bir DDR5 anakart ve RAM de güzel bir etken.

User bench marka güvenip bunu söylüyorsan şahsen oyun testlerine bakmanı öneririm. User bench mark bazı durumlarda çok hatalı bilgi içerebilen bir site. (ayrı yazdım çünkü yasaklı kelime.)

Hayır benchmark a güvenerek yazmıyorum zamanında 12400 F bilgisayar ile aynı tamamen aynı bileşenlerle karşılaştırdığımda ciddi bir fark yoktu fiyat farkı da cabası kendim de şu an aktif 12100F kullanıyorum stok fan ile 4.30 GHz.

ya asus prime b460m-k ya da b450 tam hatırlamıyorum

Arkadaşlar çok ayrışmışsınız şimdi tamamen performans odaklı düşünüp cevap verirseniz mutlu olurum en iyi FPS kimde anakartım ASUS Prime B460M-K'ya da 450 buna göre 5600 mu 5600X mi 12400 mü 13100 mü?
Hocam ya R5 5600 ya 12400F ama anakart ne? Çünkü B460 ise LGA 1200 soket. Maksimum 11. nesil takarsın.

5600 alınca nasıl önü kapanıyor? Her türlü am4 işlemci takarsın asıl intel her seferinde soket değiştiriyor.

Sanırım biraz bilgi eksikliğiniz var. 9000 serisine bile yükseltebilir.

9000 serisi? Kanka R9 demek 9000 demek değil. Şu an o işlemciyi alırsa yükseltebileceği en baba işlemci 5950X fakat 12400F alırsa 13900KYA kadar yolu var hatta belli olmaz belki dahasıda olabilir gelecekte. AMD'nin şu an son nesili 7000

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı