Bütçe
4200

bellatorcod

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, şu an sistem topluyorum ama kararsız kaldım bütçem en fazla 4 bin TL. 2 sistem topladım biri monitörlü diğeri monitörsüz. Evde 60 Hz 19 inç eski bir Philips monitörüm var.
Sizce aşağıdaki sistemlerden hangisini almam mantıklı olur? Tavsiyelere açığım. Çok teşekkürler şimdiden.

1.sistem.
Fiyat: 4024 TL.
AMD Ryzen 5 2600X soket AM4 işlemci.
ASUS TUF B450-PLUS soket AM4 ATX Gaming anakart.
XPG spectrix D41 16 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz RGB kırmızı.
ASUS Dual RX 580 O4G 4 GB GDDR5 Gaming ekran kartı.
Toshiba OCZ TR200 240GB SSD disk.
Corsair Carbide Spec Delta RGB 550W 80+ midi-Tower veya Frisby Venom FC-9270G 650W 80+ temperli (Dual-ring RGB fan)

2.sistem.
Fiyat: 4030 TL.
AMD Ryzen 5 1600 12NM soket AM4 işlemci.
ASUS Prime B450M-K AMD B450 soket AM4 mATX Gaming anakart.
XPG spectrix D41 16 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz RGB kırmızı.
ASUS Dual RX 580 O4G 4 GB GDDR5 Gaming ekran kartı.
Toshiba OCZ TR200 240GB SSD disk.
Corsair Carbide Spec Delta RGB 550W 80+ midi-Tower veya Frisby Venom FC-9270G 650W 80+ temperli (Dual-ring RGB fan)
LG 22MK400H-B 21.5'1ms 75Hz Gaming monitor.

Sizce hangisini tercih etmeliyim? İlk etapta overclock düşünmüyorum ama sistemin durumuna göre ilerleyen vakitlerde düşünebilirim. Tavsiye ve önerilere açığım. 4200 TL'den fazla bütçem yok. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alacağınız monitör sanırsam 500 600 tl arası. Ekran kartını 1650s olarak değiştirn kasa olarak kesinlikle frisby falan almayın. Önerim corsair ya da cm almanızdır. Geri kalanları fena değil.

Alacağınız monitör sanırsam 500 600 tl arası. Ekran kartını 1650s olarak değiştirn kasa olarak kesinlikle frisby falan almayın. Önerim corsair ya da cm almanızdır. Geri kalanları fena değil.

1. Sistemde monitör yok, işlemci ve anakart farklı. Sizce monitörsüz 1. Sistem mi almalıyım yoksa monitörlü 2. Sistemi mi? Ekran kartı da mantıklı geliyor dediğiniz gibi teşekkürler.

Hocam sistem 4627 TL tutuyor malesef o kadar bütçem yok maximum 4200 çıkıyor. Yazdığım sistemler hakkında ne düşünüyorsunuz?

İkinci sistemde ekran kartını GTX 1650 SUPER yapma imkanınız varsa öyle yapıp alın. Yoksa bu şekilde de alabilirsiniz. Eğer eski monitörünüzle devam edecekseniz ikinci sistemde ekran kartını GTX 1660 SUPER yaparak alırsanız çok iyi olur.

Rx 580 4gb gibi bir ekran kartı seçimi pek mantıklı olmamış o sistemlerde. Psu da iyi sayılmaz. Sata ssd falan var hala stok eritme çabaları gibi biraz. Tabiki kendiniz de ekran kartını düşürebilirsiniz, ben rx 570 8gb sapphire marka pulse modelini 900 liraya almıştım indirimden
Konu pc olunca kesenin ağızı açılıyor hocam. Eğer bir müddet bekleyip birikim yapmak istersen belirttiğim sistem iyidir. En azından aklın kalmaz bir şeyler eksik oldu diye. Ancak tabiki takdir sizin.

Çok teşekkür ederim o zaman 1. Sistemi alma diyorsunuz boşuna?

Eski monitörle devam ederim diyorsunuz ama sanırım o monitör 1080p değil ve bu özellikteki bi pcyle o monitör çok uyumlu olmaz diye düşünüyorum. Monitör fiyatı hariç sisteme ayıracağınız bütçeyi söyleyebilirmisiniz?

Evet değil , 3500 civarı ayırabilirim, render alacağım, oyun geliştirebileceğim ve yayın açabileceğim bi sistem toplamaya çalışıyorum teşekkür ederim şimdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…