Hocam öncelikle Allah yardım etsin sana, bayağı şey yaşamışsın. Şimdi sana güzelinden bir sistem önerelim, bunu al.
Ekran Kartı: GALAX GTX 1060 OC 6GB Bulk DVI HDMI DP GDDR5 Ekran Kartı 60NRH7DSL9OKB - Nanokatalog
İşlemci: Intel Coffee Lake İ5 8400 2.8ghz 1151 9m - n11.com
RAM: G.Skill RipjawsV 8GB Desktop Bellek (F4-3000C15S-8GVRB) RAM
Anakart: Gigabyte Z370P D3 LGA 1151 (Soket H4) ATX 64GB DDR4 Anakart Z370P D3 - Nanokatalog
HDD: Toshiba P300 1TB SATA 3.0 dahili Harddisk HDWD110EZSTA - Nanokatalog
SSD: ASU800SS-128GT-C A-Data Ultimate SU800 128GB Serial ATA III solid state drive - Nanokatalog
Kasa: DARK F40 PENCERELİ 1XUSB3.0/2X12cm Fanlı OYUNCU KASA DKCHF40 En Uygun Fiyatlarla Bilisimport.com'da
PSU: High Power Güç Kaynağı
Toplam Fiyat: 4.112 TL
Çıkalı bayağı oldu. Peki Monitör dahil diye neden konunun başında belirtmedin? Sana sağlıklı tavsiye veremedim şimdi, yeni bir tane önereyim o zaman.Dostum ilgin ve zaman ayırdığın çok teşekkür ederim ama 4000 liranın içinde monitör de dahil olacak. Bu yeni nesil intel işlemciler ne ara çıktı?
Hocam eski sisteminizden çok daha iyi bir sistem toplamışsınız. Güzel günlerde kullanınMerhaba hocamYazınızı okuduğumda benim de geçen senelerde yaşadığım durumlar geldi aklıma, birebir aynı durumda kaldım. Askerliğimi asteğmen olarak yaparken, sosyal anlamda aşırı bitik bir şehirdeydim ve kendime, i5 6600K işlemcili, AMD R9 390 ekran kartlı kaslı bir sistem topladım. Monitörümü de ASUS'un meşhur 144Hz monitöründen seçmiştim. Daha sonra birebir aynı sebeplerden dolayı sattım.
Yeni sistemimi de geçen ay topladım tekrardan. Ben de ağırlıklı olarak aynı oyunları oynuyorum. AAA oyunları toplamda 30 saat oynamışsam (Witcher 3, GTA V vb...) CS:GO, Dota 2, PUBG gibi oyunları toplamda 4 basamaklı saat sayılarına ulaşacak kadar oynamışımdır.
Benim tercihim Ryzen 5 1600 ve RX580 8GB oldu. Nedenini sorarsan, Ryzen yeni bir platform, yeni bir çekirdek teknolojisi. Selefi Intel modellere göre daha fazla çekirdek sayısına sahip, stock soğutucusu gerçekten üst düzey ve ana kart konusunda Intel kadar masraf yapmana gerek kalmıyor ve soket desteği konusunda AMD, Intel kadar değişime gitmiyor hatta 2020'ye kadar bunun garantisini duyduğum kadarıyla AMD vermiş durumda.
Ekran kartı seçimimde ise GTX1060 ve RX580 arasında kaldım. Tercihim yine AMD tarafı oldu. Sebebi performans farkı vs. değil. Çünkü iki kart da 1080p de aşağı yukarda aynı seviyede. FPS farkları oyundan oyuna değişiyor kiminde AMD öne geçiyor kiminde Nvidia ama genel perspektifte DX12 ve Vulcan platformu devreye girdiği zaman AMD %5 mertebelerini geçen FPS farkı yaratabiliyor ama bana sorarsan dişe değen bir fark hala yok.
Benim karar mekanizmam bu sebepten dolayı FPS değil, yeni monitör almayı da planladığımdan Freesync ve G-Sync monitörlerin F/P değerleri oldu. Geçen Black Friday kampanyasından chip paralarla beraber 450 TL'ye Freesync 75Hz monitör aldım. Selefi G-Sync monitörlerin fiyatları 1000 TL bandında, ve Sync teknolojisiyle oyun oynamış bir adama (bana) kimse sabit 60Hz veren bir monitörle oyun oynatamaz, resmen işkenceye dönüyor olay Freesync'in kaymak gibi görüntüsüne alışıncaBu sebepten RX580 tercih ettim.
Benim kasam son yaptığım SSD eklentileriyle ortalama 4500 TL'ye geldi. Şu an hala CS:GO, PUBG ağırlıklı oyunlar oynuyorum. Bu sistem zaten bu oyunlar için gavur tabiriyle "overkill"Fikrimi sorarsan ben memnunum, bu fiyata GTX1060 ekran kartı alıp 1080p 60Hz monitör de alabilirdim, ama kesinlikle aynı oyun deneyemini elde edemezdim diye düşünüyorum.
Mesajımda belirttim hocam monitör dahil 3500-4000 bandı diye.Çıkalı bayağı oldu. Peki Monitör dahil diye neden konunun başında belirtmedin? Sana sağlıklı tavsiye veremedim şimdi, yeni bir tane önereyim o zaman.
5ms’lik monitörle CS:GO oynayabilir miyim? Tepkime süresi çok yavaş. İşlemciyi 1400’e düşürüp monitörü 1ms yapsam nasıl olur? Bu arada bu 1060’ın Nanokatalog’daki fiyatı baya uygunmuş. Ekran kartları ne olmuş böyle? Geçen sene aldığım MSI GTX 1070 Gaming X fiyatına 580 var.Hocam zorlayıp bunu topladım.
Ekran Kartı: GALAX GTX 1060 OC 6GB Bulk DVI HDMI DP GDDR5 Ekran Kartı 60NRH7DSL9OKB - Nanokatalog
İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X Soket AM4 3.5GHz 18MB Önbellek 4 Çekirdek 65W İşlemci - incehesap.com
RAM: G.Skill RipjawsV 8GB Desktop Bellek (F4-3000C15S-8GVRB) RAM
Anakart: Asrock AB350M Ryzen AM4 Socket, 3200+ MHz (OC), DDR4, M.2 SSD, mATX Oyuncu Anakart - ASRAB350M
HDD: Toshiba P300 1TB SATA 3.0 dahili Harddisk HDWD110EZSTA - Nanokatalog
Kasa: Akasa Venom LX USB 3.0 600W 80+ Bronze Mid Tower Oyuncu Kasası AK-ATX03-A3B60E
Monitör: BenQ 21.5'' GW2270H 5ms AMVA+ Full HD HDMI Led Monitör | BenQ | 22''-23'' BenQ 21.5'' GW2270H 5ms AMVA+ Full HD HDMI Led Monitör Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da
Toplam Fiyat: 4.083 TL