4000 TL GTX 970 Sistem 4 yıl yeter mi?

ByBingöl

Hectopat
Daha fazla  
İşlemciyi i5 6500 yapmalı mıyım?
Bütçe konusunda çok fazla sıkıntı çekiyorsanız yapabilirsiniz, i5 6500 cidden güzel bir işlemci ancak ben yine de yapmanızı önermem bütçe sıkıntınız yoksa. Bunun örneğini şöyle vermek istiyorum sırf işlemcinin bir üst modelini almadınız diye ileride bazı oyunlarda sıkıntı çekebilirsiniz örneğin steamde Reign Of Kings diye bir oyun var ve bu oyun i5 2500 işlemci ile oynanabiliyorken i5 2400 işlemci ile oynanamıyor. Yani anlatmak istediğim şey ileriye dönük bir sistem olacaksa cebinizi biraz yaksa bile sizi garanti 4 yıl götürecek bir sistem olsun.
Anakartın ses yongası, oyun için ses kartı gerektirmeyecek kadar kaliteli mi?
Evet kaliteli.
Güç kaynağı yeterli mi?
Evet yeterli.
Sizin önerileriniz nedir?
Pascal mimarisini beklemek. (Bildiğim kadarıyla haziranda satışa sunulacak.)
Cube kasaları genelde yer sıkıntısı çeken arkadaşlar kullanıyor ya da çok büyük kasalar istemediğinden lakin böyle bir düşünceniz yoksa Mid Tower kasa kullanabilirsiniz.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Pascal serisini, beklemeye karar verdim. Kasanın kibar ve sessiz olmasını istiyorum. Kasayı ses yalıtımlı bir kasa olduğundan tercih ettim. Daha sonra hem ikinci belleği, hemde DC fan ilave edeceğim. DC fan ilave ederek içerisindeki fanlar ile değiştireceğim, böylece daha sessiz olmasını bekliyorum.

Pascal mimarisinin Haziran'da çıkması bekleniyor fakat Türkiye stoklarına ne zaman gelir ve ayrıca kaç TL fiyatla çıkar bunu bilemeyiz. Toplamak istediğiniz zaman konu açın biz size yardımcı oluruz eğer ki bekleyecekseniz.

Bildiğiniz gibi GTX 970 eski bir kart ve söylentilere göre Coil Whine sorunuyla karşılaşma ihtimalinin yüksek. Madem ki pascal bu kadar geç gelecek, ben sabır edemem o kadar.
Sizce R9 390 mı almalıyım? Alırsam güç kaynağında değişikliğe gitmek zorunda kalır mıyım?

1-İşlemciyi 6500 yaparsan hiç bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Youtube' dan bakacak olursan aralarında neredeyse hiç performans farkı olmadığını görürsün. i5 6600k olsa bir miktar fark olur kesinlikle alma derim ama ikisi de oldukça yakınlar performans olarak.

2-Bu anakart yerine aynı fiyata Msi H170 Gaming M3 almanı tavsiye ederim. Ses kalitesi oldukça iyidir. Ve Z170 Gaming M3' ten neredeyse tek farkı Oc' lu bir anakart olmaması diyebilirim. Ses kartına kesinlikle ihtiyaç duymazsın.

3-Güç kaynağının watt değeri yeterli. Ancak Aerocool Kcas alabilirsin. Ben daha verimli bir güç kaynağı diye biliyorum.

4-Kasayı kesinlikle değiştirmelisin. Sana kasa tavsiyem Zalman Z11 Neo olacaktır

Yorumumu sorarsan eğer bu sistemi topladım bunu alabilirsin Ayrıca istersen kasayı Dark N10 yada Cooler Master 650 Pure' da seçebilirsin bu kasaların hepsi oldukça güzel kasalardır seni üzmezler. Bütçen dahilinde i5 6600 yetiyor o yüzden çıkarmanın bir manası yok Ve eklediğim ekran kartı Gtx970 serisinde ki en performanslı karttır muazzam bir performansı var diyebilirim. İstersen araştırabilirsin hiç şüphen olmadan alabilirsin Bu sistem seni mutlu edecektir.

Anakartı ATX yapamam, kasa desteklemiyor. Önerdiğiniz kasa 10 numara harika olsada kasayı asla değiştirmem, sessizliğe önem veriyorum. Güç kaynağı önerinizi beğendim. Emeğiniz için teşekkür ederim fakat vakit ayırıp topladığınız sistemdeki bellek neden olabilecek en dandik şeyi seçtiniz? Benim seçtiğim belleğin CL değeri 12. Son olarak neden SSD yerine HDD kullandınız? Bu şekilde seçimler yapmanızın özel bir nedeni varmı?

1-Kasa da sessizlik istiyorsan yorumda yazdım sana görmemişsin ama ''Cooler Master 650 Pure'' önerdim bu kasanın üstüne aynı hatta yüksek fiyatta daha sessiz bir kasa yok

2-Bellek en dandik mi ? Ciddi misin ? Senin seçtiğin savege ile aralarında ki fark o kadar az ki yok denecek kadar desem yeri vardır. Yani en dandik dersen eğer Savage' de en dandikten hallice olacaktır. Kesinlikle çok alakasız olmuş o yorum

3-Ssd yerine Hdd kullanmadım. Ssd + Hdd kullandım fotoğrafa iyi baktığınıza emin misiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…