4000 TL Hazır Sistem Önerisi

4000 TL civarında monitörle beraber hazır sistem tavsiye eder misiniz?
APU sistem toplanabilir ancak monitör bulamadım. Monitörden hiç anlamıyorum. Bakan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.
şlemci: Ryzen 3 3200G 900TL (AMD RYZEN 3 3200G 3.6GHz 6MB Önbellek 4 Çekirdek AM4 12nm Vega 8 GPU İşlemci | ITOPYA
Anakart: A320M A PRO 450TL (Online Alışveriş Sitesi, Türkiye’nin Trend Yolu | Trendyol)
Kasa: 350TL (Online Alışveriş Sitesi, Türkiye’nin Trend Yolu | Trendyol ya da Online Alışveriş Sitesi, Türkiye’nin Trend Yolu | Trendyol)
Ram: Corsair 16GB (2x8) 3000MHz Çift Kanal 610TL (Online Alışveriş Sitesi, Türkiye’nin Trend Yolu | Trendyol)
Depolama Birimi: Hikvision 240GB SSD 300TL (Hikvision 240GB SSD Disk SATA 3 HS-SSD-C100/240G Fiyatı)
PSU: 230TL 400W (Aerocool 400W VX PLUS Serisi Aktif PFC Güç Kaynağı (AE-VXP400) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik)

Ryzen 5 3400 de alınabilir 1400TL'ye. Performansları arasında büyük bir fark göremedim ancak biri 4c4t biri 4c8t. Dikkat etmekte fayda var.

peki toplama ile nasıl bi sistem önerirsiniz?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anakart : Gigabyte GA-A320M-H AMD A320 3200 MHz (OC) DDR4 Soket AM4 mATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İşlemci : AMD RYZEN 3 3100 4 Core, 3,60-3.90GHz 65W Wraith Stealth FAN AM4 Tray MPK
Ram : Apacer Panther EK.08G2Z.GJF 8 GB DDR4 3000 MHz Ram Fiyatları ve Özellikleri
Ekran Kartı : Zotac Nvidia GeForce GT 1030 2 GB 64 Bit GDDR5 Ekran Kartı Fiyatları ve Özellikleri
SSD : Hikvision HS-SSD-C100-120G 2.5" 120 GB SATA 3 SSD Fiyatları ve Özellikleri
HDD : WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3,5" Sabit Disk (WD10EZEX) Fiyatı
Kasa : DarkFlash Pollux Mesh Mid Tower Kasa PSU YOK | En Ucuzu Akakçe
Güç Kaynağı : Aerocool 400W VX PLUS Serisi Aktif PFC Güç Kaynağı (AE-VXP400) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik
Monitör : 21.5 LG 22MK400H FHD 75Hz IPS 1MS HDMI GAMING | En Ucuzu Akakçe
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3849 TL ile bu sistemi öneriyorum. APU'dan daha fazla FPS alacaksınız. Ama bu ekran kartıyla hiçbir yeni nesil oyunu oynayamazsınız gerçi APU'da oynatmaz. Benim dizdiğim sistem sanırım bu bütçede en iyisi. Yalnız işlemcinin kutusu yok o da yani sorun çıkartır mı size bilmem .

Hocam bence arkadaşın APU alması daha mantıklı. Ryzen 5 3400G bazı oyunlardan GT 1030'dan 3-4 FPS fazla veriyor üstüne üstlük bazı oyunlarda bu fark 15-20 FPS'e çıkabiliyor. Yükseltilebilmesi açısından tercihen Ryzen 3 4350 Pro da alınabilir, Ryzen 5 3400G ile fiyatı çok yakın ancak o zaman en az B450 anakart alınması gerekir.

Pollux 3TN-B | Game Garaj bu sistemi alıp 1650 super + philps 21"5 monitör alsam iyimi sizce taksit imkanı olduğundan böyle alabilirim?

Artık fikir ona kalmış. Bütçesi az zaten. Bana kalırsa Ryzen 3 3100 GT 1030 alması bu bütçede en mantıklısı .
Pollux 3TN-B | Game Garaj bu sistemi alıp 1650 super + philps 21"5 monitör alsam iyimi sizce taksit imkanı olduğundan böyle alabilirim?
Size önerdiğim monitör güzel. Fakat bütçenizi aşmıyor mu biraz?

Ne APU sistemi ?

3600 liraya rahatlıkla RX470 sistem toplanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…