4000 TL İ5 7500 vs R5 1500X Sistem Toplama

burakkcbyk

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 4000 TL değerinde oyun odaklı sistem toplamak istiyorum. Fiyat 100-150 TL artabilir.
Alınması gereken bileşenler aşağıda yazdığım gibidir.
  • İşlemci
  • Anakart
  • RAM (8GB şu an için yeterli. İleride takviye yapacağım)
  • Ekran Kartı (NVidia tercihimdir.)
  • SSD (250-256 GB yeterlidir.)
  • HDD (1 TB)
  • Kasa
  • Güç Kaynağı
  • Monitör (En az 23" boyutunda)
Ben biri Intel diğeri AMD olmak üzere iki sistem düzenledim. Ama ne ne değildir darboğaz yaşanır mı bu konularda pek bir fikrim yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar. İyi günler.

Düzenlediğim Sistemler:

Intel Tabanlı:

AMD Tabanlı:

Son düzenleyen: Moderatör:
Listede 840 Evo mu görüyorum? Kaldı mı ki o? 850 Evo al kesinlikle.

R5 1500X olanı almanız kesinlikle daha iyi olacaktır.

GX 1050 Ti, GTX 1060'a göre çok daha mı güçsüz? Aşırı fark var mı aralarında?

Ve 23 inç olupta tepki süresi bakımından çokta kötü olmayan başarılı başka bir monitör koysak, artan fiyat ile hangi parça daha iyi olabilir?

GTX 1060'ın Full HD ve Ultra ayarlada açtığı oyunları 1050 Ti High-Medium gibi ayarlarda yine Full HD açar. Zaten şu an için o kartla tatlı bir şekilde oynayamayacağın oyun yok. Daha iyi bir seçenek sunan olabilir belki ama 1050Ti şu an için iyidir. Çünkü 1060'ların fiyatları maalesef gereksiz yükseldi.

Sonuç olarak önerdiğiniz konfigürasyonu yazarsanız çok sevinirim.

Güzel toplamışsın sistemleri gayet tutarlı.

Kendim neredeyse aynı sistemin i5 7500 tercih etmiş biri olarak AMD'yi öneririm. Çekirdek sayısı büyük avantaj. Şimdi ki benchmarklar da başa baş gitseler de ileriye dönük AMD mantıklı bir seçim olacaktır.
Ekran kartı eğer bulabilirsen GTX 1060 fiyatları 1300 civarında idi bu mining çıkmadan önce Amazon'dan veya az kullanılmış ikinci el aynı fiyat aralığında belki bulabilirsin arada cok fark oluyor, tavsiye ederim. Hani 4 bin vermişken 4.500'e cıkabilirsen güzel performans alırsın.

Kasada kullanılan PSU Corsair VS600 iyice araştır. VS Corsair'in en düşük serisi.

Fiyatları genel olarak baktım aynı modellerin 10-20 TL daha ucuzları var. Listeyi kesinleştirdikten sonra akakce'den son fiyatları kontrol ederek biraz indirim yakalayabilirsin

Hocam AMD tabanlı olan sisteme GTX 1050ti seçeneğinden daha iyi ATI cephesinden hangi seçenek olabilir.(En fazla 100-150 TL fazlası olabilir).
Ve güç kaynağı olarak ne önerirsiniz. İyi bir marka ve 80+ sertifikası vardı seçtiğimin. Giriş modellerinde kalitesiz mi üretim yapıyorlar?

Bence SSD'yi sonraya bırakıp veya, daha ucuz bir monitör alıp ekran kartını yükseltin.
Çünkü ekran kartı stokları tükendiği için stokta kalan kartların fiyatı arttı, Asus'un 1050 ti Expedition model 1-2 hafta önce 666 TL iken 770 lira oldu. Biraz beklerseniz hem diğer kartlar stoğa gelir tercihlerinizi gözden geçirirsiniz hem de fiyat düşer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…