4000 TL ile sistem toplama

Bütçe
4000TL

Hasan Basri Deli

Hectopat
Yer
nowhere
Daha fazla  
Meslek
köle
Herkese merhaba arkadaşlar,, ortalama 4000TL ile bir kasa toplamak istiyorum ve yardımınız lazım. Sisteme sonraki aylarda ekleyebileceğim parçalardan feragat etmem gerektiğini düşünerek önceliğimi ekran kartı ve işlemciye verdim fakat AMD mi Intel mi sorusunun içinde kaybolmuş durumdayım. İki gündür yaptığım araştırmalar sonucu bir kasa dizebildim ve sizlerle paylaşıp eleştirilerinizi ve yardımınızı almak istiyorum. Bütün parçalara İtopya sitesinden bakıyorum ve şu anki fiyatlarını baz alarak sisteme ekliyorum.

Anakart
MSI H410M-A PRO 2933MHz DDR4 Soket 1200 M.2 HDMI VGA mATX Anakart | ITOPYA
İşlemci:
INTEL Core i3 10100F 3.60GHz 6MB Önbellek 4 Çekirdek 1200 14nm İşlemci | ITOPYA
Ekran kartı:
MSI GeForce GTX 1650 SUPER AERO ITX OC 4GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı | ITOPYA
RAM:
HYPERX Fury 8GB Siyah 3000MHz CL15 DDR4 Single Kit Ram | ITOPYA
SSD:
KIOXIA EXCERIA 480GB SATA 3.0 2.5" SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma) | ITOPYA

Parçaları farklı sitelere bakarak, en uygun fiyata koyanları listeme eklersek yaklaşık 4000 TL ediyor ve kasa ve PSU eksik olduğu halde bu fiyata kadar çıkabildim. Sitedeki en ucuz PSU'lu kasaları araştırdığımda kimsenin önermediğini gördüm. Kasa ve PSU önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca bu parçaları da dahil ettiğimde fiyatı 4000 TL'ye nasıl çekebileceğimi bilmiyorum. Çok arafta kalan birsi olarak yorumlarınızı ve önerilerinizi benimle paylaşırsanız minnettar olurum

İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam bence bu fiyatta AMD kullanılır çünkü H410M'den daha ucuz anakart 10100F'den daha iyi güzel ve OC yapılabilen ve RAM desteği daha yüksek şahsen ben AMD alırım bu fiyatta.

Hocam bence bu fiyatta AMD kullanılır çünkü H410M'den daha ucuz anakart 10100F'den daha iyi güzel ve OC yapılabilen ve RAM desteği daha yüksek şahsen ben AMD alırım bu fiyatta.
Hocam OC yapmayacağım ve H410M'den daha ucuz sadece birkaç AMD anakartı var ve aralarındaki fiyat farkı yaklaşık 50TL. Şu an 10100F benim bütçeme en uygun ve en alınabilir işlemci gibi duruyor, RAM konusuna gelirsekte zaten 3000 veya 3200 MHz bir ram kullanacağım için anakartın daha iyi bir ram desteklemesi beni pek ilgilendirmiyor gibi geldi tabii siz daha iyi bilirsiniz.
Önerdiğiniz bir sistem varsa görmek isterim.

Gamegaraj'a giremiyorum nedense ama sitelerindeki Palit 1650S 1724 TL'ydi. Diğer parçaları atayım:

Bütçeni 80 TL aşıyor, sorun olur mu?

Sorun olmaz hocam çok güzel öneriler çok sağ olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…