4000 TL İşlemci Önerisi

vermillion

Megapat
Daha fazla  
Sistemimi yükseltmeye başlıyorum ve işlemciden başlamaya karar verdim.
  • * Anakart: MSI gaming 5
  • * Ekran kartı: Nvidia GeForce GTX 970
  • * RAM: Gskill 2x4 GB 1600
  • * İşlemci: Intel i5 4670
Yeni nesil işlemcileri anakart destekler mi? Son çıkan FPS oyunları oynuyorum. Sizce nasıl bir işlemci almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınız desteklemez güncel işlemcileri. Bu yüzden RAM'in de DDR4 olması gerekiyor.
RAM, anakart ve işlemci için 4000 TL yeterli bir bütçe. İsterseniz böyle bir üçlü önerebiliriz.

Anakartınız desteklemez güncel işlemcileri. Bu yüzden RAM'in de DDR4 olması gerekiyor.
RAM, anakart ve işlemci için 4000 TL yeterli bir bütçe. İsterseniz böyle bir üçlü önerebiliriz.
i9 9900k işlemci ASUS TUF Z390M-Pro Gaming anakart HyperX Predator 16GB Kit 3000 MHz CL15 ram almayı düşünüyorum. Bu üç bileşen için 8 bin TL kadar bütçem var.

i9 9900K oyun oynamak için alınacak en iyi işlemci değil, çoklu çekirdek performans kısmında güçlü bir işlemcidir. Oyun testlerinde i7 9700K ile aynı performansı vermektedir. F/P kısmında i5 9600K yarışı kazanırken i7 9700K ise en iyi performansı sunmaktadır. Tavsiyem i9 9900K yerine i7 9700K almanızdır. 8 bin TL ile ekran kartınızı da güncelleyebilirsiniz.

Edit: Video işlemciler arasındaki farkı görmeniz açısından yol gösterici olabilir.

i9 9900K oyun oynamak için alınacak en iyi işlemci değil, çoklu çekirdek performans kısmında güçlü bir işlemcidir. Oyun testlerinde i7 9700K ile aynı performansı vermektedir. F/P kısmında i5 9600K yarışı kazanırken i7 9700K ise en iyi performansı sunmaktadır. Tavsiyem i9 9900K yerine i7 9700K almanızdır. 8 bin TL ile ekran kartınızı da güncelleyebilirsiniz.

Edit: Video işlemciler arasındaki farkı görmeniz açısından yol gösterici olabilir.
çok teşekkür ederim. Vİdeo bazı farkları görmemi sağladı bu yüzden işlemci olarak i7 9700k ya karar verdim. işlemci soğutucusu olarak hyper ewo 212,ekran kartımın dd3 olması, PSU 650w olması engel teşkil eder mi acaba ? ilerleyen zamanlarda güçlü bir ekran kartı almayı ayrıyeten düşünüyorum.

ekran kartımın dd3 olması, PSU 650w olması engel teşkil eder mi acaba ?
Ekran kartınız GDDR5 belleklere sahip. GTX 970 RX 570 ayarında bir kart ve sizi ekran kartınızı güncelleyene kadar idare edebilir. Tam marka model verirseniz PSU'nuz yeterli mi değil mi yanıt verebiliriz.

Ekran kartınız GDDR5 belleklere sahip. GTX 970 RX 570 ayarında bir kart ve sizi ekran kartınızı güncelleyene kadar idare edebilir. Tam marka model verirseniz PSU'nuz yeterli mi değil mi yanıt verebiliriz.

750w içerisinde bulunan Cooler Master Haf Serisi Haf 912 kasaya sahibim. motherboard ve ram tavsiyenizi verir misiniz bu sistem için.
Çok teşekkür ederim. Verdiğiniz faydalı bilgi sayesinde şu an çok memnunum sistemi kurdum ve performans olarak mükemmel. Son olarak ben elimdeki parçalar ikinci el piyasası nedir ? biliyor musunuz satmayı düşünüyorum yardımcı olur musunuz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı