4000 TL klavye önerisi

Bütçe
4000 TL

settokk

Decapat
Bütçem 4000 TL. Klavyeler arasında bir seçim yapamadığım için sizlerin tercihlerini merak ettim. Dikkat ederseniz klavyeler arasında mekanik switch, manyetik switch, %60 düzen, %75 düzen klavyeler mevcut.

Günlük kullanım tercihlerim arasında bir oranlama yaparsam %60 oyun, %40 yazı ve diğer sıradan işler diyebilirim.

Oynadığım oyunlar genelde FPS, arpg (Diablo, Path of Exile) ve hikaye tarzı oyunlar. MOBA türü oyunları asla oynamıyorum.

Gelelim seçeneklere:

%75 düzen ve V3 Piano Pro switch kullanıyor.

%75 düzen ve Dracula switch kullanıyor.

FUN60 serisi, %60 düzen, alüminyum kasa, glare manyetik switch kullanıyor. Burada Pro değil de neden Ultra tercih ettiğimi soranlar olabilir. Aslında başta Max Nebula'e modelini gözüme kestirdim ama incelemelerde ABS kasanın pek iyi olmadığını gördüm ve alacaksam alüminyum kasa alayım dedim.

%75 düzen, alüminyum kasa, V3 Creamy Purple Pro switch kullanıyor. Forumda övülen bir klavye.

Sorum şu siz olsaydınız bu klavyelerden hangisini tercih ederdiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçem 4000 TL. Klavyeler arasında bir seçim yapamadığım için sizlerin tercihlerini merak ettim. Dikkat ederseniz klavyeler arasında mekanik switch, manyetik switch, %60 düzen, %75 düzen klavyeler mevcut.

Günlük kullanım tercihlerim arasında bir oranlama yaparsam %60 oyun, %40 yazı ve diğer sıradan işler diyebilirim.

Oynadığım oyunlar genelde FPS, arpg (Diablo, Path of Exile) ve hikaye tarzı oyunlar. MOBA türü oyunları asla oynamıyorum.

Gelelim seçeneklere:

FUN60 serisi, %60 düzen, alüminyum kasa, glare manyetik switch kullanıyor. Burada Pro değil de neden Ultra tercih ettiğimi soranlar olabilir. Aslında başta Max Nebula'e modelini gözüme kestirdim ama incelemelerde ABS kasanın pek iyi olmadığını gördüm ve alacaksam alüminyum kasa alayım dedim.

%75 düzen, alüminyum kasa, V3 Creamy Purple Pro switch kullanıyor. Forumda övülen bir klavye.

Manyetik lazımsa W75 al geç. Mekanik alacaksan Akko'nun Aliminyum kasa olanı da en iyisi.

Gelelim seçeneklere:

Manyetik arıyorsan w75 olabilir. Mekanik olarak da şu an bütçene uygun en iyi m1 V5 olur ama kendi switchleri tactile, bilgin olsun.

Daha önce manyetik switch klavye kullanmadığım için basım hissi hakkında en ufak bir fikrim yok daha çok rekabetçi oyunlar için öneriliyor galiba. W75 4700 TL fiyatı ile bütçemi aşıyor. İkinci el almayı düşünmüyorum.

Daha önce manyetik switch klavye kullanmadığım için basım hissi hakkında en ufak bir fikrim yok daha çok rekabetçi oyunlar için öneriliyor galiba. W75 4700 TL fiyatı ile bütçemi aşıyor. İkinci el almayı düşünmüyorum.
Tamam hocam o zaman tactile switch sana uygunsa M1 V5 alabilirsin.
Manyetik olarak da bu bütçelerde başka %75 yok diye biliyorum, %60 sana uygunsa fun60 lardan birini alabilirsin. Linear switch mekanik klavye istiyorsan da seçenek çok zaten.

Gelelim seçeneklere:

Hocam merhaba, 5075B ve M1 V5 aktif olarak ikisine de sahibim kullanıyorum. 5075B modelinin switchleri daha hoş, klavyenin tuşları hariç sağında ve solunda da RGB led mevcut. Ben pek kullanmasam da gösterişli duruyor. En büyük sıkıntısı pili diyebilirim. Led pek kullanmamama rağmen çok hızlı biten bir pataryası var, batarya hacminin küçük olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Sürekli şarj ışığının yanması bazen can sıkıcı olabiliyor. M1 V5' e geçersek, switchler tacticle, hep linear switch kullandığım için bana bir garip geldi. Sanki iki kere basım hissiyatı varmış gibi fakat sonradan alışıyorsunuz. Yine de 5075B switchlerini tercih ederim. Kasa olarak aliminyum olması ciddi fark yaratıyor. Çok premium hissiyatı veriyor. 5075B'ye göre batarya hacmi epey fazla. Yazılım olarak ise 5075B'nin kendi uygulaması var; M1 V5' i internet üzerinden VIA'dan yapıyoruz. İlk defa yapıyorsanız bu biraz kafa karıştırıcı olabilir. Çözene kadar beni çok uğraştırdı fakat öğrendikten sonra çok basit olduğunu anlıyorsunuz. Son olarak 5075B kütle olarak daha hafif, taşınılabilir bir klavyeyken M1 V1 bayağı ağır bir klavye.

Rica ederim. "Switchler değişir fakat plastik kasa değişmez" deyip M1' i alırdım sanırım hocam. Yine de karar veremezseniz ikisini yanyana koyup fotoğraflarını atabilirim yardımım dokunacaksa.

Rica ederim. "switchler değişir fakat plastik kasa değişmez" deyip m1'i alırdım sanırım hocam. Yine de karar veremezseniz ikisini yan yana koyup fotoğraflarını atabilirim yardımım dokunacaksa.

Bende M1 tavsiye ederim, manyetik benim için önemsiz. Sizin için de öyleyse tabii.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı