4000 TL Mühendis Bilgisayarı

Mert.Can.Kan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şirketime 4000 Tl civarı bilgisayar aldıracağım. Genel olarak Autocad, Matlab gibi programlar kullanacağım. Güncel bir sistem önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarıyla üç boyutlu modelleme ve render tarzı işlemler yapacaksınız. Ekran kartı olarak bir Quadro karta gerek var mı çok bilmiyorum fakat bu tür işlemler için R7 1800X vazgeçilmez bir seçenektir. R7 1700 ile K620 mi daha iyi performans verir R7 1800X mi bilmiyorum fakat o konuda destek al birisinden. Forumda yardıma gelirler yakında. Teknobiyotikten toplandı. Monitörlü isteniyorsa R7 1700X alınıp FHD monitör eklenebilir.
R7 1800X
ASUS B350M-A
Corsair 32GB 2x16GB 3000MHz
WD 1TB Blue
Corsair Force LE 120GB
Dark Cubix 750W 80+ (Teknobiyotik kampanyası)

Evet. Mönitör dahil fakat ms değeri Hz değeri pek önemli değil.İşlemciye yönelik bir sistem düşünüyorum.

İ7 7700k oyun performanslarında daha iyidir. Fakat mühendis bilgisayarı istediği için R7 1800x render vb. konularda i7 7700k'dan daha iyidir.

Takıldığım nokta bu gibi sistemlerde ramlere mi yoksa ssdye mi daha çok önem vermek gerekir, işlemciden ve ekran kartından sonra ?Nvm ssd almak mantıklı sizce?

Takıldığım nokta bu gibi sistemlerde ramlere mi yoksa ssdye mi daha çok önem vermek gerekir, işlemciden ve ekran kartından sonra ?Nvm ssd almak mantıklı sizce?
Sizin kullanacağınız işlemler için
Birincil olarak İşlemci, SSD, ve RAM'e önem verilir sanırım.

Üç boyutlu tasarlama konusunda RAM daha önemlidir diyorum ben. Daha hızlı işlenecektir çünkü. Ama SSD`ye önem vermek gerek. Bu arada RAM konusunda yüksek MHz değerli bir RAM almanızı tavsiye ederim. CL değerini düşük tutsanız bile üç boyutlu tasarlamada pek bir işinize yaramaz. CL14 ile CL16 arasında çok küçük farklar var. CL değerleri toplanmazken MHz değerleri toplanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…