4000 TL R5 1600 ve GTX 1070 sistem toplama

Mert_1907

Hectopat
Merhaba. Ben PC toplama konularında çok yeniyim. Aklımda birkaç soru işareti var. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.
Bir arkadaşım önerdi bu sistemi ben de bir süredir araştırma yapıyorum bu konularda.
  • MSI B350 PC Mate
  • AMD Ryzen 5 1600
  • G.Skill 16GB (2x8GB) RipjawsV
  • MSI GTX1070 Gaming X 8GB
  • Corsair Force 240GB LE SSD
  • Seagate 3.5" 1TB Barracuda
  • Corsair Carbide Serisi Spec-Alpha VS650 650W 80+ PSU

1) Benim bütçem maksimum 4000 TL. Ancak bu sistem yaklaşık 5000 TL'ye geliyor. Sizce neleri çıkartıp neleri ekleyip performansına çok etki etmeden 4000 TL ve altına indirebilirim?

2) Bir de monitör lazım tabii ki. Sizce yine toplam 4000 TL'yi geçmeyecek şekilde iyi bir monitör önerebilir misiniz.

3) Wifi Kartı gerekli. Bizim evde modem ile bilgisayarımı yerleştireceğim yer arası 15-16 metre. Ve yine 4000 TL'yi aşmayacak şekilde. Online oyunlar oynamak için. Çok hız düşüşü olmayacak şekilde. (Sizin kullandığınız tecrübe edip beğendiğiniz.)

4) Ve son olarak bunları nerede toplayabilirim? Topladığım yer işletim sistemini yükler mi?Sizin toplattığınız ve memnun kaldığınız bir yer var mı?

5) Eğer ilerde parçalardan bazılarını değiştirmek istersem bilgiler silinir mi?

Eğer cevaplarsanız çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
4000 tlye monitörle birlikte gtx 1070 ve r5 1600 toplaman çok zor onun yerine gtx 1050 ti ve r5 1400 düşünebilirsin

Teşekkürler peki ama diğer sorularım lütfen ??? [/QUOTE

öncelikle sana bi sistem topladim beğenirmisin bilmem ama 4bin tlyi de birazcık aştım

öncelikle sana bi sistem topladim beğenirmisin bilmem ama 4bin tlyi de birazcık aştım
wifi kartı olarak hiç kullanmadığım için birşey öneremicem
bu parcalari nerde toplayabilirim dersen sinerji de veya itopya dan toplamani öneririm
bide bilgilerin silinmesi değistirduğin parçalara bağlı mesela ekran kartını değiştirirsen bilgiler silinmez ama ssd veya hdd değiştirirsen değiştirdiğin parça içindeki bilgiler silinir

4000 Türk Lirasına 1050Ti saçmalık. Zaten 1050Ti sistemlerin özellikleri ekonomik olmaları ben burada ekonomik bir şey göremiyorum.

Son düzenleme:
senin değiştirdigin parçalara bağlı olur mesela sonradan gtx 1070 almayı düşünürsen o güç kaynağı sana yetmeyebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…