4000 TL render-oyun sistem tavsiyesi

uabesni

Hectopat
Arkadaşlar merhaba.
Öğrencilik biteli kısa süre oldu. Yavaş yavaş piyasadan mimari render işleri alıyorum. Binde bir PUBG GTA benzeri oyunlar oynarım. Hali hazırda 4000 TL ve mevcut cihazım Dell inspiron N5110'u sattıktan sonra eklenecek bütçem var (duruma göre ekstra borçlanmayla bütçe artırabilirim).

RGB tutkunu değilim ama görünüş itibariyle "Sharkoon TG4 RGB" ve "Aerocool Aero One Frost RGB" + 600-650W 80+ PSU.
Ekran kartı için "NVIDIA" render konusunda daha başarılı diye bir kanı var. Bu nedenle NVIDIA serida serisi F/P ürünü bir kart düşünüyorum.
RAM şu an 8 GB takabilirim ama yaz dönemi işlerim olunca muhakkak artıracağım.

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar;

Benzer işler için yakın zamanda sistem topladım ben de. Ancak henüz ekran kartı yükseltmemi yapamadım gpu render işleri için.

İki kasa arasında Aerocool daha iyi gözüküyor. Öndeki mesh yapı daha iyi hava iletimini sağlar. Ben kasa konusunda sadece görsel olarak beğendiğim için Corsair Spec Delta tercih ettim, içinde gelen 550W psu da şimdilik yeterli geliyor.

Ekran kartı konusunda Nvidia düşünüyorum ben de. Hem de ayrıca studio driverları sayesinde modelleme ve render programları ile daha iyi çalıştığını düşüyorum. Tam olarak bilgisayar satılınca bütçe ne olacak bilmiyorum ama 1660 Super ya da 2060 Super tercih edilebilir. Bildiğim kadarıyla şu anda sadece blender render motoru ray tracing desteği sunuyor ancak ilerleyen zamanlarda da diğer uygulamalara da destek gelecektir. Dolayısıyla 2000 serisi bir kart daha ön planda olabilir sizin için.

İşlemci olarak 8 çekirdekli tercih ettim. Size de tercihim bu yönde olacak. 2700x 3700x tercih edilebilir. Tam olarak bütçe belli olunca daha nokta atışı tercihlerde bulunabilirsiniz.

Tek tavsiyem 3D Modelleme tarafı da düşünülerek 16GB ram tercih etmemeniz olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…