Selamlar. Şu anki sistemim MSI H97 PC Mate anakart, i5 4460 işlemci, 2 GB ASUS STRIX GTX 950 ve 8 GB (2x4) RAM bulunuyor. Sistemi güncelleme vakti geldiğini düşündüm. FX5500 zamanından beri Intel/Nvidia ikilisi kullandığım ve son yıllarda NVIDIA kartlarında yaşadığım sorunlardan ötürü AMD mimarisine geçeceğim? Kendimce bazı parçalarda karar kıldım. Şunlar:
Sinerji'den toplayacağım, bu parçalar 3, 572 TL tutuyor. Bütçem 4.000 TL. Çok gerekli olmadıkça üstüne çıkmayı düşünmüyorum. Yalnız PSU kafamı kurcalıyor. Şu anda 500W'luk bir güç kaynağı kullanıyorum gayet memnunum ama yeni sistemi beslemeye yeter mi kararsız kaldım. Sıkıntısız çalışır diyorsanız PSU masrafına girmeyeceğim ama sıkıntı yapar diyorsanız Cooler Master 600W Elite V3 PSU alacağım 376 TL'ye. parçaları ayrı ayrı değil Sinerji'den alacağım bu arada. Şimdiden teşekkür ederim.
Not: NVIDIA kart önerisi vermeyin lütfen. Hem fiyatı beni aşar hem de çok sıkıntı çektim zamanında. Bir de o fiyata o alınır mı bilmem kaç önce şu kadardı falan diyecek olacak varsa demesin. 3 ay önceki fiyat beni ilgilendirmiyor bana şimdi lazım.
Hayırlı olsun şimdiden fakat işlemcinin af yani yenilenmiş versiyonunu alsanız daha iyi olur zaten aralarında 100 TL fark var. PSU yeterli ancak 2-3 yıllıksa değiştirin besleyemeyebilir. Yeni alacaksanız High Power 600W +80 olan PSU'yu alın Cooler Master'dan daha iyi. Gayet kaliteli bir markadır aklınızda şüphe bulunmasın.
Diğer parçalar gayet iyi.
Hayırlı olsun şimdiden fakat işlemcinin af yani yenilenmiş versiyonunu alsanız daha iyi olur zaten aralarında 100 TL fark var. PSU yeterli ancak 2-3 yıllıksa değiştirin besleyemeyebilir. Yeni alacaksanız High Power 600W +80 olan PSU'yu alın Cooler Master'dan daha iyi. Gayet kaliteli bir markadır aklınızda şüphe bulunmasın.
Diğer parçalar gayet iyi.
Kaliteli bir modeldir. Aradaki fiyat farkına değer değmez kişiden kişiye değişir . Aynı fiyata 1660 superin 6gb versiyonu var. Performansı çok daha yüksektir ama vram 6gb olması biraz üzüyor.
Kaliteli bir modeldir. Aradaki fiyat farkına değer değmez kişiden kişiye değişir . Aynı fiyata 1660 superin 6gb versiyonu var. Performansı çok daha yüksektir ama vram 6gb olması biraz üzüyor.
1660 bütçemi aşar hocam. RX5500XT geleceğe daha dönük ise fiyat farkını veririm sıkıntı olmaz. Gelecek yorumlara ve performans testine bakayım biraz.
@İzmitliÇocuk aşağıda 12 yazıyor. AF model bu, teşekkür ettim.
Son kararım bu yönde. Teşekkür ederim beyler.