4000 TL Sistem Önerisi

BedoBey

Hectopat
Daha fazla  
4000 TL'ye monitor dahil olmayan güzel bir bilgisayar istiyorum. Oyunlarda kasmazsa iyi olur. En fazla verebilecegim ücret 4200 TL. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu öneririm. Umarım unuttuğum bir şey yoktur. :) Site güvenilirdir bu arada öneririm. :) A1212.png A1213.png

Bu da bi alternatif tabi ama arkadaş sanırım oyun için alacak. VRAM farkı önemli bence ekran kartında. :) İleride sıkıntı çekebilir Resident Evil 7 oyununda GTX 1060' ın VRAM yüzünden RX 480 8GB ' ye yenilmesi gibi. :)
Resident Evil'da VRAM'in o kadar kullanılmasının sebebi Shadow Cache. O ayarı kapattığınızda (ki o ayarın görüntü kalitesine hiç bir etkisi yok, yabancı forumlarda ne iş yaptığını bulabilirsiniz) oyun takır takır çalışıyor. Ayrıca DDR4 Ram'ler VRAM kullanımı fullendiğinde VRAM yerine geçebiliyor. Hala 8GB Ram'ler yeterli oluyorken 16GB ile bu iş hayli hayli olacaktır. Gelecekte yeni ekran kartları çıktığında (mesela şuan için GTX1080) bu işlemci ile bilgisayarını yükseltmesi çok kolay olacaktır, i7 seçmemin sebebi bu. :)

Resident Evil'da VRAM'in o kadar kullanılmasının sebebi Shadow Cache. O ayarı kapattığınızda (ki o ayarın görüntü kalitesine hiç bir etkisi yok, yabancı forumlarda ne iş yaptığını bulabilirsiniz) oyun takır takır çalışıyor. Ayrıca DDR4 Ram'ler VRAM kullanımı fullendiğinde VRAM yerine geçebiliyor. Hala 8GB Ram'ler yeterli oluyorken 16GB ile bu iş hayli hayli olacaktır. Gelecekte yeni ekran kartları çıktığında (mesela şuan için GTX1080) bu işlemci ile bilgisayarını yükseltmesi çok kolay olacaktır, i7 seçmemin sebebi bu. :)
Yani mantıklı söyledin sonradan upgrade düşünüyor ise senin sistem daha mantıklı.. :)

hocam ileriye dönük bir sistem topluyorsan ve daha güçlendirmeyi planlıyorsan işlemcini ve anakart ını iyi al, işlemci darboğaz yapmaması için. sen şimdi misal veriyorum i3 işlemci alıp ileride gtx 1070 takarım gibi bir düşüncen var ise çok yanlış düşünüyorsun. ha ben i3 ile gtx 1050ti vs ekran kartı kullanırım güçlendirmem diyorsan güçlü işlemci almana gerek yok. Ankaratını da ileride slı-crossfire yapmak gibi bir düşüncen varsa iyi bir anakart alman gerekir şimdiden. Bunları düşünerek sistemi topla bence.

Hocam çogu oyunu oynamak istiyorum gta5 te ve csgo da iyi fps alması önceligim i7 olmak zorunda değil bunumu alayım yoksa başka önerirmisiniz
O oyunları çok çok rahat oynarsınız, merak etmeyin. Zaten arkadaşlar da RX480'li bilgisayar toplamış, ben de. Ekran kartı olarak bir şeyden feragat etmiyorsunuz. Hatta üstüne i7'li sistem topluyorsunuz. Geleceğe yönelik çok iyi bir sistem. Kesinlikle almanızı öneririm.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı