4000 TL Sistem Toplama

Keduket

Decipat
Makaleler
1
Herkese merhaba,
Buralarda yeniyim. Şimdi benim istediğim özellikler şurlar;
  • Günlük kullanım
  • Render, Unity 3D, Visual Stdio, vs. programlarını rahatça açabilen
  • Oyunlarda orta ayarlarda en az 60 FPS (Herhangi bir oyun)
Bilgisayarı kendim farklı sitelerden toplayacağım.
İşlemciyi Ryzen 1600 alıp 1 yıl sonra inşallah 3600 geçeceğim. GPU render yapmayacağım için ekran kartı sadece oyun açsın yeter. Direkt aklımdaki sistemi yazayım.
  • Ryzen 1600
  • Sapphire RX570 Nitro+ 4 GB
  • MSI B450M Mortar / B450 GAMING Plus / ASUS B450-PLUS TUF Gaming / MSI B450 PRO-VDH Plus
  • Nzxt H500 (Şu anlık stokta yok) / Nzxt S340 (Rengi pek hoşuma gitmedi ve H100 taraftarıyım)
  • 650W 80+ PSU
  • HyperX 3200MHz 8 GB RAM X2
  • HDD ve SSD elimde var.
Kasa ve anakartın en iyisini almak istiyorum. O yüzden kasa için NZXT seçtim ama ara sıra OC yapmak istediğim için anakart bulamadım. Pek bir fikrim yok.
Lütfen 2600 al diye yazmayın çünkü 3600 geçeceğim için boş yere 2600 almaya gerek yok bence.
Kasa amazon.com'da yani yurtdışı acaba vergi olur mu? (Tabii ki olur ama kaç TL olur? )
Ekran kartıyla pek işim yok sadece ekrana görüntü versin yeter. Şu an düşündüğüm sistem 4000 tlnin altında biliyorum. Bu yüzden arta kalan tüm parayı anakart ve kasaya harcayacağım.
Kasa mümkünse NZXT olsun tarzı falan bayağı güzel. Kablolama ve hava akışını zaten saymıyorum. :D
Şimdiden herkese teşekkürler.

Lütfen parçaları kullananlar cevap yazsın, bir sürü kişi bilip bilmeden konuşuyor.

Bence giriş seviyesi bir B450 ve biraz daha ucuz bir kasa alarak o bütçeye rahatlıkla R5 3600 sığdırabilirsin. İleri de işlemci yerine performansa çok etki etmeyen bu bileşenleri yükseltirsiniz.
Kasadaki hava akışı ve anakartın OC performansı çok önemli düşürmeyi düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı