İşlemciyi 4.4 GHZ Turbo Boost ile stok hızda kullanacaksanız EVO yeterlidir. 4.5 GHZ ve üstünde OC yapacaksanız soğutucu yetersiz gelecektir.
H100i yada Noctua D14 alabilirsiniz.
Bence MSI GTX970 alınız, pek fark yaratmaz ama yazılımsal destek açısından daha iyi olduğunu düşünüyorum, performans olarak dediğim gibi pek fark yok. Güç kaynağı abartı olmuş, 600W bile yeterli o sistem için, hatta fazla bile. @Ali Güngör'ün tavsiyesi, GIGABYTE Z97X GAMING 5 anakartlara revizyon farkları yüzünden güvenmediğini söylemişti, onun yerine ASUS Z97 PRO GAMER tercih edilebilir. Güle güle kullanın.
hepinize mesajlarınız için teşekkür ederim önerilerinizi uyguluyacağım bide ben bu pc yi oyun için aldığım için yayın video gibi şeyler olmadığı için i5 4690k almayı düşünüyorum sizce napıyım
Sadece oyun için alıyorsan i5 4690K yeterlidir fazlasıyla. İleride render gibi işlerle uğraşmayacaksan, i7 4790k'ya gerek yok, alabiliyorsan al. Bende yakında bir sistem toplayacağım, şuan render gibi işlerle uğraşmıyor ama bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum ve sistemi bir kere alacağım uzun süre değiştirmeyeceğim için i7 4790K tercih edeceğim. Render gibi işlerle uğraşabilirim, ama render için i5 4690K'da yeterlidir, profesyonel değiliz sonuçta.
Olsun, bilgisayar muhendisi olmak icin illa da universiteyi bitirmeye gerek yok. Bu yasta baslarsin, universite zamaninda daha gelismis olursun. Fena mi?
ya zaten pc mühendisi kuzenim var pc yle bişeyler ögretmeye başladı abim gibidir netbeans biliyosan proglama falan ögretti yazın oyun falan yaptırcam sana diyo ama i 5 4690 k yeter heralde diye düşündüm