4000 TL'ye Intel ve Nvidia Tabanlı Sistem Toplama

Bob Dolphin

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşım 4000 TL'lik sistem topluyor. Ben şu sistemi düşündüm:
Adsız.png

Ayrıca MSI GTX970 ekran kartı düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum.
Not: İşlemci 4670k yerine 4690k yapıldı

Son düzenleme:
Sistem gayet hoş fakat değiştirilecek bileşenler var.

1- Harddiski Black seçmeniz mantıksız olur. Ona verilecek para yerine SSD'yi 250GB yapmak için uğraş.
Samsung 250Gb 840 Evo Sata 3.0 (Okuma 540Mb / Yazma 520Mb) Ssd - Vatan Bilgisayar

2- Harddiski değiştirerek Seagate Barracuda 1TB 7200Rpm yap.

3- Kasayı değiştirmen taraftarıyım. CX750 cızırtı yapıyor ve Corsair 400R hiç hoş değil, çok sade. Ayrıca sistemin oldukça az güç tüketecek, 600W yeterli.

4- İşlemciyi istersen i5-4690K yapabilirsin. Sana kalmış. Bu arada i7-4790K almana hiç gerek yok, i7-4770K alabilirsin.

1: Kardeşim ona kalsa SSD bile almayacaktı. 120 GB bence gayet mantıklı.
2: Aralarındaki farkı bilmiyorum ama söylerim.
3: Bu kasayi seçme nedenim kablo karmaşası yaşamamak. Ama söylerim.
4: Düzeltmemi yaptım. :)

@Bob Dolphin,
1- WD Black'e para vermek israf olur. Seagate Barracuda 1TB ile yeterince yüksek aktarım hızı yaşanıyor. Değiştirmeli. SSD zaten yüksek derecede görev görecek.
2- CX750 cızırtı yapıyor, Corsair 400R ise hiç güzel değil. Önerdiğim kasa ve güç kaynağı bin basar.
3- Seçimin eğer i5-4690K kalmayıp daha yüksek değerde düşünmekse, i7-4770K yönel. Tabi bütçe sıkıntısı yoksa.

Geri kalan her şey çok iyi.

Bütçeyi oynamanın imkanı yok. Diğer dediklerinize bakacağım. Birazdan tekrar liste yaparım.

Son durum bu. @Silinen üye Grapite serisi kasalarda kablo dolandırmak için girişler var mı?

@Akif Kusura bakmayın telefondan yazıyordum. Yazım yanlışlarım olmuş.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    61,7 KB · Görüntüleme: 582
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı