4000 TL'ye Intel ve Nvidia Tabanlı Sistem Toplama

Bob Dolphin

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşım 4000 TL'lik sistem topluyor. Ben şu sistemi düşündüm:

Ayrıca MSI GTX970 ekran kartı düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum.
Not: İşlemci 4670k yerine 4690k yapıldı

Son düzenleme:
Bir de şunu sormak istiyorum. Arkadaşım 300 TL daha verip I7 4790k almak istiyor. Oyunlarda fazla bir fark olur mu?

Sistem gayet hoş fakat değiştirilecek bileşenler var.

1- Harddiski Black seçmeniz mantıksız olur. Ona verilecek para yerine SSD'yi 250GB yapmak için uğraş.
Samsung 250Gb 840 Evo Sata 3.0 (Okuma 540Mb / Yazma 520Mb) Ssd - Vatan Bilgisayar

2- Harddiski değiştirerek Seagate Barracuda 1TB 7200Rpm yap.

3- Kasayı değiştirmen taraftarıyım. CX750 cızırtı yapıyor ve Corsair 400R hiç hoş değil, çok sade. Ayrıca sistemin oldukça az güç tüketecek, 600W yeterli.

4- İşlemciyi istersen i5-4690K yapabilirsin. Sana kalmış. Bu arada i7-4790K almana hiç gerek yok, i7-4770K alabilirsin.

1: Kardeşim ona kalsa SSD bile almayacaktı. 120 GB bence gayet mantıklı.
2: Aralarındaki farkı bilmiyorum ama söylerim.
3: Bu kasayi seçme nedenim kablo karmaşası yaşamamak. Ama söylerim.
4: Düzeltmemi yaptım.

@Bob Dolphin,
1- WD Black'e para vermek israf olur. Seagate Barracuda 1TB ile yeterince yüksek aktarım hızı yaşanıyor. Değiştirmeli. SSD zaten yüksek derecede görev görecek.
2- CX750 cızırtı yapıyor, Corsair 400R ise hiç güzel değil. Önerdiğim kasa ve güç kaynağı bin basar.
3- Seçimin eğer i5-4690K kalmayıp daha yüksek değerde düşünmekse, i7-4770K yönel. Tabi bütçe sıkıntısı yoksa.

Geri kalan her şey çok iyi.

Bütçeyi oynamanın imkanı yok. Diğer dediklerinize bakacağım. Birazdan tekrar liste yaparım.

Son durum bu. @Silinen üye Grapite serisi kasalarda kablo dolandırmak için girişler var mı?

@Akif Kusura bakmayın telefondan yazıyordum. Yazım yanlışlarım olmuş.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    61,7 KB · Görüntüleme: 582
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…