4000 TL'ye Programlama İçin Sistem Toplama

deleteduser27

Decapat
Merhaba. Çok uzun bir süredir Windows XP kullanıyorum, 2 GB RAM var, Intel(R) G41 Express Chipset ekran kartı var PC'de. Kısacası, boğulmak üzereyim :D

Yazılım Mühendisliği okuyacağım Üniversiteyi (ancak üniversiteye daha var) Hem ciddi kodlamalarda yazılımlarda, hem de oyunlarda iyi olacak bir bilgisayar toplamak istiyorum. (Toplama olması şart değil, Laptop olmasın yeter.) Oyun açısından illa örnek vermem gerekirse; Mesela Fortnite gibi League of Legends gibi oyunları yüksek ayarlarda oynayabilmeliyim. Saatlerce açık kalmayı kaldırabilmeli. En önemlisi de aynı zamanda Programlama'ya uygun bir bilgisayar olmalı.

3000-4000 arası olacak sadece kasa. Monitör de alacağım önereceğiniz sistemde monitör de olacaksa 4500-5000'i geçmemeli. Ortalama 4000 tercihimdir yani.
Buralarda yeniyim, çok ciddi kurallar var anlaşılan :) Yine ban yedim :D
(Edit)
Konuya birisinin cevap vermesini sabırla bekliyorum :) Sistemi başka bir yerde değil burada toplamayı tercih ettim :)
(Edit2)
Monitör hariç kasa 4000 olucak, monitör 1000 TL'den yüksek olmıycak, bir de acelesi yok ama konuyu birileri görüpte bana sistem toplayacak olursa, Oyuncu Mouse'u ve klavyesi de önerirse sevinirim :)

Son düzenleme:
Hemen okumayacaksanız 2019'u bekleyin derim.
7nm Ryzen ve Yeni Vega 2 & Navi mimarisi yolda.
Ryzen 3. nesil bazı işlemciler CES'de çıkabilir deniyor. Alt seviye RYZEN'lerde bile 6C/12T, Orta seviyelerde 8/16, Orta üstte 12/24, 3850X'de 16/32 bulunacağı söyleniyor.
Yani kısaca daha performanslı bileşenleri seneye bulabilirsiniz.

Montajını siz yapabilir misiniz?
Toplama olup olmaması farketmiyor. Ancak hangi türlü daha iyi olucaksa o şekilde olsun istiyorum :) Montaj kısmını hallederim bir şekilde sorun değil :)
Hemen okumayacaksanız 2019'u bekleyin derim.
7nm Ryzen ve Yeni Vega 2 & Navi mimarisi yolda.
Ryzen 3. nesil bazı işlemciler CES'de çıkabilir deniyor. Alt seviye RYZEN'lerde bile 6C/12T, Orta seviyelerde 8/16, Orta üstte 12/24, 3850X'de 16/32 bulunacağı söyleniyor.
Yani kısaca daha performanslı bileşenleri seneye bulabilirsiniz.
Henüz açık lise okuyorum zaten :D Ama beklemek istemiyorum kısa süre içerisinde alacağım :)

Performans açısından İntel daha iyi değil mi? Bir yerlerden duyduğum kadarıyla öyle biliyorum :)
Lütfen yanlış anlamayın bu konuları çok iyi bilmiyorum bir sormak istedim belki bütçeye uygun olduğu için falan İntel yerine Amd önermişsinizdir diye düşündüm o yüzden sordum :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı