40000-45000 TL hazır sistem önerisi

coderano

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba,

Bilgisayar konusunda pek bilgim yok. Uzun zamandır araştırıyorum ama işin içinden çıkamıyorum. Bilgim olmadığı için hazır sistem bilgisayarlara bakıyorum. Monitör ve kasa için çıkabileceğim rakam 40000-45000 TL civarında. Vade faksız taksit olduğu için tercihim Hepsiburada sitesinden bir model bulmak. Genellikle FPS oyunları oynuyorum Valorant, CS:GO vs. bu bütçeyle bu oyunlarda en yükse FPS'yi alabileceğim hangi bilgisayarları önerirsiniz? Monitör olarak da en az 200 Hz civarında bir monitör düşünüyorum. Yılbaşı gelmeden almak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Ben Hepsiburada sitesinde şöyle bir sisteme denk geldim sizce nasıl?

Hocam öncelikle attığınız sistem kesinlikle fiyatına değmez. Zaten Hepsiburada, Trendyol vb. yerlerden kasa alınmaz, genelde pahalı oluyor satılan sistemler. Benim kendi önerim olarak da Shark 7A bu sistemi
+1543 TL fark ile ASUS Prime B650 anakart.
+48 TL fark ile CL36 olan RAM.
+1306 TL fark ile XPG kasa
şeklinde özelleştirerek 42.000 TL'ye alırsanız daha iyi olacaktır. Kalan bütçenizin de biraz üstüne ekleyip bir monitör almanız daha mantıklı olacaktır ancak monitör hakkında herhangi bir önerim yok. Son olarak belki önerdiğim kasadan bu fiyat bandında daha iyi bir tavsiye gelebilir o yüzden başka tavsiyeleri de beklemenizi öneririm.

Son düzenleme:
Hepsiburada, Trendyol vb. yerlerden Turbox, Izoly vs fark etmez sistem alınmaz.
Bu sistem ya da PC hocası 12 vb. sistemler alınır özelleştirirerek

Hocam öncelikle attığınız sistem kesinlikle fiyatına değmez. Zaten Hepsiburada, Trendyol vb. yerlerden kasa alınmaz, genelde pahalı oluyor satılan sistemler. Benim kendi önerim olarak da Shark 7A bu sistemi
Şeklinde özelleştirerek 42.000 TL'ye alırsanız daha iyi olacaktır. Kalan bütçenizin de biraz üstüne ekleyip bir monitör almanız daha mantıklı olacaktır ancak monitör hakkında herhangi bir önerim yok. Son olarak belki önerdiğim kasadan bu fiyat bandında daha iyi bir tavsiye gelebilir o yüzden başka tavsiyeleri de beklemenizi öneririm.

XPG kasa küçükmüş ve olumsuz yorumlar var sizce alınır mı?
FPS kasa geçmeye değer mi? Ekran kartı olarak INNO3D düşünüyorum
Son olarak BIOSTAR 650 ile ASUS Prime 650 arasında ne gibi farklar var?
Çünkü BIOSTAR ile 40k yapıyor kasa RAM SSD'i değişimi

Hepsiburada, Trendyol vb. yerlerden Turbox, Izoly vs fark etmez sistem alınmaz.
Bu sistem ya da PC hocası 12 vb. sistemler alınır özelleştirirerek.

XPG kasa küçükmüş ve olumsuz yorumlar var sizce alınır mı?
FPS kasa geçmeye değer mi? Ekran kartı olarak INNO3D düşünüyorum.
Son olarak BIOSTAR 650 ile ASUS Prime 650 arasında ne gibi farklar var?
Çünkü BIOSTAR ile 40k yapıyor kasa RAM SSD'i değişimi.

Ekran kartı olarak INNO3D özelleştirmesi olduğunu bilmiyordum, INNO3D daha iyi bir tercih olacaktır. XPG kasanın boyutu ve performans olarak sorun çıkartacağını kesinlikle düşünmüyorum ve mesh olduğu için FSP'ye geçmeye bence değmez. Anakart olarak da şahsen ASUS modelini daha yüksek MHz ve daha güncel HDMI versiyonu olduğu için tercih ederdim ancak BIOSTAR ile arasında bildiğim kadarıyla devasa farklar yok, sizin tercihinize kalmış bir durum.

şeklinde özelleştirerek 42.000 TL'ye alırsanız daha iyi olacaktır. Kalan bütçenizin de biraz üstüne ekleyip bir monitör almanız daha mantıklı olacaktır ancak monitör hakkında herhangi bir önerim yok. Son olarak belki önerdiğim kasadan bu fiyat bandında daha iyi bir tavsiye gelebilir o yüzden başka tavsiyeleri de beklemenizi öneririm.
https://www.itopya.com/it-open-v5-i...060-ti-windforce-oc-8gb-16gb-ddr4-512g_h27293 Böyle bir özelleştirme yaptın mnasıl sizce ? Siz de düzenleyip bana gönderebilrsiniz.

https://www.itopya.com/it-open-v5-i...060-ti-windforce-oc-8gb-16gb-ddr4-512g_h27293 böyle bir özelleştirme yaptın mnasıl sizce? Siz de düzenleyip bana gönderebilrsiniz.

Hocam elinizde 40-45k arası bir bütçe olduğunu söylemişsiniz bu bütçede en azından DDR5 tercih edilmeli. Attığınız sistem de yine gereksiz pahalı bir sistem olmuş. Ben de bu konuya sistemi attıktan sonra bugün biraz sistemlere baktım, alınabilecek olan bir attığım sistem bir de yukarıdaki diğer arkadaşın da dediği gibi PC HOCASI-GG12 sistem var. Bu ikili dışındaki sistemler sizin bütçeniz için pek mantıklı tercih olmayacaktır.

Hocam elinizde 40-45k arası bir bütçe olduğunu söylemişsiniz bu bütçede en azından DDR5 tercih edilmeli. Attığınız sistem de yine gereksiz pahalı bir sistem olmuş. Ben de bu konuya sistemi attıktan sonra bugün biraz sistemlere baktım, alınabilecek olan bir attığım sistem bir de yukarıdaki diğer arkadaşın da dediği gibi PC HOCASI-GG12 sistem var. Bu ikili dışındaki sistemler sizin bütçeniz için pek mantıklı tercih olmayacaktır.

Hocam ilgin için çok teşekkür ederim. Kasa olarak beyaz olması benim için önemli açıkçası belki size saçma gelecek ama beyaz bir sistem toplamak istiyorum. Önerdiğiniz sistemlerdeki ekran kartını falan hiç duymadım daha önce ama belli ki güzel parçalar. Hazır sistem olarak değil de parça parça alıp beyaz bir kasanın içinde kendim birleştirsem nasıl olur sizce?

Hazır sistem olarak değil de parça parça alıp beyaz bir kasanın içinde kendim birleştirsem nasıl olur sizce?

Hocam tek tek topladığınız zaman (2. el parça olmayacaksa) hazır sistemlerden de daha pahalıya gelir o yüzden bu bütçede tek tek toplamak mantıklı bir hareket olmaz.

Hocam ilgin için çok teşekkür ederim. Kasa olarak beyaz olması benim için önemli açıkçası belki size saçma gelecek ama beyaz bir sistem toplamak istiyorum.

Beyaz kasa da çok önemli benim için diyorsanız sonradan alınıp değiştirebilir ancak sadece görünüş için fazladan para harcamak şahsen benim yapacağım bir şey değil.

Hocam tek tek topladığınız zaman (2. el parça olmayacaksa) hazır sistemlerden de daha pahalıya gelir o yüzden bu bütçede tek tek toplamak mantıklı bir hareket olmaz.

Beyaz kasa da çok önemli benim için diyorsanız sonradan alınıp değiştirebilir ancak sadece görünüş için fazladan para harcamak şahsen benim yapacağım bir şey değil.
Anladım,

Peki sizin önerdiğiniz pc yi alsam herhangi bir kasayla uyumlu mudur ? Bunu nasıl anlayabilirim ?

Anladım,

Peki sizin önerdiğiniz PC'yi alsam herhangi bir kasayla uyumlu mudur? Bunu nasıl anlayabilirim?

Hocam onun için attığım kasalardan hangisini alırsanız parça özelliklerinizi yazarak ve beyaz kasa istediğinizi belirterek yeni kasa alacağınız zaman tekrar konu açarsanız daha iyi olur. Hem fiyatları o zamana kadar değişmiş olur hem de belki kasanızdaki PSU değiştirmek isteyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı