40000 TL bilgisayar önerisi

Bütçe
40000 TL

vrreek

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Windows 10 Enterprise 64-bit (10.0, Build 19045)
LENOVO V-17-iil System Model: 82GX
Intel(R) Core(TM) i7-1065G7 CPU @ 1.30GHz
12GB RAM
NVIDIA MX330
Merhaba.
Elimde sağlam çalışan Lenovo V17-IIL 12 GB RAM MX330 laptop var. Günlük ihtiyaçlarımı karşılıyor ve bazı basit oyunları kaldırıyor. Fakat oynamak istediğim bazı hikayeli oyunları ya kaldırmıyor ya da kaldırsa bile düşük grafik kalitesi sebebiyle göze hitap etmiyor. Sonuç olarak oyun oynamak istediğimde çoğunlukla LoL, Valorant tarzı FPS oyunları ile vaktimi harcıyorum. Pek zevk alabildiğimi de söyleyemem. Yakında bilgisayar mühendisliği bölümüme başlayacağım ve yurtta kalacağım için masaüstü toplamayi planlıyorum. Amacım bazen hikayeli (yüksek kaliteli grafikte) oyunlar oynamak ve uzun bir süre beni götürebilecek bir sistem kurmak. Şu anlık aklımda bazı sorular var;

-Fiyatların uygunlaşması beklenilebilir mi yoksa ne kadar erken o kadar iyi mi? (hemen almama gerek var mı bilmem. Parayı altın veya dolar gibi yatırım araçlarında tutuyorum.)
- Kasayı toplamak mı daha iyi olur yoksa web sitelerinde satılan hazır sistemlerden almak mı? ( daha önce hiç sistem toplamadım ama neyin ne olduğunu nereye takılacağını az çok bildiğimi düşünüyorum)
-Elektrik kesintisi konusunda tedirginim. Eski masaüstü bilgisayarımda elektrik kesintisinde CD çaları bozulmuştu. Böyle şeyler nasıl engellenebilir?
-İleride oyun oynamayı bırakırsam bu fiyatta bir sistemle aşırıya mı kaçmış olurum?

İstediğim şey oyun oynamak istediğimde orta ve üstü grafiklerde yüksek FPS'le oyun oynayabilmek ve sistemin %100'ünü kullanmasına gerek kalmaması.
Mesela laptopta Valorant oynarken zar zor 50-60 FPS alıyorum ve laptop ısınıyor ya da Witcher 3 oynarken en düşük ayarlarda 40 FPS civarında alıyorum ve bu benim canımı sıkıyor.
Yüksek FPS bana göre 120'dir. 2K oynayabilirsem 60 FPS de sorun değil. Beni en çok memnun eden şey stabil bir performans almak. Bu yüzden rahat oyun oynatan ve bunu tüm güçte çalışmasına gerek kalmadan yapabilen bir sistem istiyorum. Oynamak istediğim oyunlar Cyberpunk 2077 gibi ağır oyunlar değil. RDR2, GoW tarzı oyunlar.
Kafam çok karışık, bu yüzden uzun bir yazı oldu. Yardımcı olabilirseniz şimdiden teşekkürler.

Eğer f/p arttıracak bir öneriniz varsa bütçe -+10k değişebilir.

Son düzenleme:
1440p gaming için 30-35k gibi bir bütçenin ideal olduğunu düşünüyorum. Şu konuda önerdiğim sisteme göz atabilirsin. 40k bütçeye 2160p bir sistem toplayabilirsin:
Not: 4K monitör konusunda istersen sitede ayrı olarak konu aç. Ben bunu bulabildim belki diğer arkadaşlar aynı bütçeye daha iyi monitör önerebilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…