Merhaba ben uzun zamandır bir PC toplamayı düşünüyorum ve RAM konusunda çok kararsız kaldım. Sizce hangisi G.Skill Trident Z RGB 3600MHz CL 16 mı 4000MHz CL18 mi? Sizce hangisini tercih etmeliyim?
Merhaba ben uzun zamandır bir PC toplamayı düşünüyorum ve RAM konusunda çok kararsız kaldım. Sizce hangisi G.Skill Trident Z RGB 3600MHz CL 16 mı 4000MHz CL18 mi? Sizce hangisini tercih etmeliyim?
Eğer anakartınızda destek bulunuyorsa 4000MHz tercih edebilirsiniz. Ancak biraz uçmuş olursunuz gereksiz bence o yüzden 3600 tercih ederdim ben kalan parayı da farklı bir parçaya eklerim.
Daha önce 10900K'lı sistemimde XMP modunda 3866 MHz RAM devamlı sistemi kitliyordu elle voltaj vererek ayar yapmam gerekiyordu.
AMD Ryzen 9'a geçtim onda da DOCP modunda kitlendi RAM'e elle voltaj vermek ayar yapmak hiç benlik değil. O yüzden işi anlayan birine satıp 3600 MHz RAM'e döndüm ve rahat ettim. Yani benim önerim 3600 MHz olur.
MHz değeri önemli evet, ama CL değeri de bir o kadar önemli. YouTube'da bu konu hakkında bir çok video mevcut.
3600MHz CL16 ram alıp hiç voltaj ayarı yapmadan rahatça 3800 - 4000MHz değerlerine çıkabilirsiniz.
4000MHz için o kadar para vermek kapital bir oyun gibi geliyor