4000TL 2.el sistem önerisi

Berat Özkan1

Hectopat
Başlıkta belirttiğim gibi 4000TL 2.el sistem toplayacağım. Şu anda 4000TL'ye RX 570'li sistemler satılıyor o yüzden sıfır almayacağım. Aklımdaki parça listesi ilanlara göre: i7 2600 ve GTX 1070 veya Ti sizin önerilerinizide bekliyorum. Ancak şu konuda kararsız kaldım. GTX 1070 2000TL'ye buldum ve ROG STRIX modeli RGB'leri çok hoş GTX 1070 Ti'da buldum ancak kendi üstünde aydınlatmaları yok ve 2 fanlı GTX 1070 Ti'ın daha iyi olduğunu biliyorum ancak sormak istedim.

Yemek yicem 30 dakika sonra sistem önericem bekle lütfen <3.

Aralarında %20 bir fark var RGB ve +1 fan için vazgeçilecek bir değer değil. Şahsen ben de RGB hastasıyım fakat performans daha önemli en kötü 100 TL verip kasaya Full RGB LED döşersiniz hocam olur biter

Aralarında %20 bir fark var RGB ve +1 fan için vazgeçilecek bir değer değil. Şahsen ben de RGB hastasıyım fakat performans daha önemli en kötü 100 TL verip kasaya Full RGB LED döşersiniz hocam olur biter

Haklısın kasa olarak kolink observatory düşündüm sonradan 2 ay sonra falan.
Yemek yiyeceğim 30 dakika sonra sistem önereceğim bekle lütfen <3.

Sabırsızlıkla bekliyorum hocam.
RGB için performansdan kaçmayın derim 1070 Ti iyidir.

Haklısın ama kasanın içi cıvıl cıvıl olmasını istediğim için kararsız kaldım.

1070 i7 4790 4x4gb 1600mhz cl9 ram z97 anakart 600w güzel bir sistemi bulabilirsiniz bu fiyata. Biraz eski kalıyor işlemcisi ama hala günümüzdeki çoğu işlemciye taş çıkarır.

Haklısın kasa olarak kolink observatory düşündüm sonradan 2 ay sonra falan.

Hocam RGB çok güzel ama performans gerçekten önemli. Dediğim gibi 100 TL'ye arkası siyah olan RGB LED'leri döşersiniz bir de kumanda alırsınız. Kasa seçiminiz güzel kasa benim de hoşuma gitti siyahı bulunsa ben de alabilirim. İnventus üzerinde beyazı şu an 610 TL güzel fiyat. Siyahını bulursam direk almayı düşünüyorum.

Ya alacağın bir parça arıza çıkarsa

En azından anakart + güç kaynağı, kesinlikle 2.el alınmaması gereken parçalar. Bunun için kesenin ağzını açmak zorundasın. Zaten bu ikisi olduktan sonra genel olarak dandik bir GT 710 falan bir kart alırsın. Maksat ekrana görüntü versin. Hatta alacağın işlemcinin içinde dahili GPU varsa ekran kartına da gerek yok.

Tavsiyem, anakartı ve güç kaynağını 0 al. Başın rahat olsun. İşlemci zaten tamir gören bir parça değil, Zaten işlemci + anakart + güç kaynağı üçlüsü ile en azından RAM ve ekran kartı alırken kontrol edebilirsin.

HDD alma 2. el. Sıkıntı çıkabilir. Bad Sector vs. En azından USB Live bir Linux ile sistemi HDD olmadan çalıştırabilirsin.

Hocam enteresan bir sistem topladım. Çoğu arkadaş için tuhaf gelebilir açıkçası benim için de tuhaf olacak. Ekran kartı gtx 1080 (2500 tl), işlemci xeon x3440 70tl, anakart gigabyte ga h55 ud3h 420 tl, 16 gb ram 430 tl, kasa 500 tl 2. el ve ya 700 tl sıfır, küçük mosfet soğutucu 20 tl, 150 tl ye 100 watt üstü bir soğutucu mesela dark. Dostu merak edip sahibindene gtx 1080 yazdığımda bu kadar ucuz olacağını hiç tahmin etmemiştim fiyatların. O yüzden o ekran kartını seçtim. E bütçe kısıtlı bu yüzden xeon x3440 seçtim ve inan besleyebileceğine inanıyorum. Soğutucu ile 4 ghz e çıkaracağımızdan korkmana gerek yok. Vergisiz tam 4000 tl oldu eksik parça yazmadıysam. aliexpress ten ekran kartı ram ve anakart seçtim. 400 tl ye 16 gb ddr3 ram bulabiliyorsan tr de var mı bilmiyorum tr den al istersen ramlar kingston bu arada. Ne yalan söyleyeyim karşıma böyle bir sistem çıkarsalar o işlemci besler mi dalga mı geçiyorsunuz derim ama gayet de besliyor. İlerde de şöyle yaparsın; işlemciyi anakartı ve ram ı satıp ryzen 5 3600 lerin 2. eli asıl fiyatlara geleceğinde onu alırsın ve ya ben SADECE oyun oynuyorum diyorsan r3 3300x alırsın, bu arada bu sistem seni rahat götürür. Günümüzde crossfire ve sli desteği ölmemiş durumda olsa rx 580 sli tavsiye ederdim. 2. elde 2000-2500 tl ye bulabilirsiniz 2 tane rx 580 ve bu 2 kart crossfire yapıldığında rtx 2080 gücünde oluyor. Genellikle önde oluyor rtx 2080 den biri kaç bin liraaa diğeri 2500. Neyse sadede gelelim. Bu sistem sana saçma geldiyse ki öyle duruyor ama değil, kafana daha çok yatkın ddr 4 bir sistem önerebilirim ama şunu bil, o ddr4 sistem bu sistemden daha az hatta çok daha az fps verecek haberin olsun. <3
hdd de 150 tl 500 gb yazmayı unutmuşum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…