4000TL dizüstü bilgisayar önerisi

Aerkazs

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Özel Eğitim Öğretmeni
Merhabalar, yakın bir arkadaşım için 4000₺ - 5000₺ bandında bir dizüstü bilgisayar bakıyoruz. Bu konuda öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu fiyat bandında oyun tarafında çok iyi performans göstermesini beklemiyoruz tabii ki fakat düşük ve orta ayarlarda oyunları açabilecek güçte olabilir diye düşünüyorum. Arkadaşım üniversite de okuyor ve yurtta kalıyor, yani bu sebepten dolayı masaüstü bilgisayar ona pek uygun olmuyor, taşınabilir olması ve yurtta masaüstü kullanamayacağı için.

Casper'den uzak dur. Menteşe kırılma sorunu çok fazla olabiliyor. Ben laptobu 2015 de aldım. O zamandan beri 2 defa menteşe kırıldı. Şuan 2. seferinde kırık daha fazla açılmasın diye kapağı hiç kapatmıyorum. Masaüstü niyetine masada kullanıyorum.

Oyunlardan oyunlara değişir.
7 Yıllık GTA 5'i açabilir fakat dishonored 2'de zorlanır. O fiyata MX 110 (GTX 920M) veya MX 230 türü kartlara sahip dizüstüler alınabiliyor. HP ve Lenovo'dan uzak dursun.

Biliyorum hocam, teşekkür ederim öncelikle. Oyunlardan oyuna elbette değişecek. Oyun var, bir de ne oyunlar var :) genelleme olarak söylemek istedim, uzun uzadıya şu oyun falan falan yazmak istedim.
Casper'den uzak dur. Menteşe kırılma sorunu çok fazla olabiliyor. Ben laptobu 2015 de aldım. O zamandan beri 2 defa menteşe kırıldı. Şuan 2. seferinde kırık daha fazla açılmasın diye kapağı hiç kapatmıyorum. Masaüstü niyetine masada kullanıyorum.

Modeline göre değişiklik gösterebileceğini düşünüyorum hocam, kalitesiz diyende var kaliteli diyende bende de Casper marka bir dizüstü var 10-12 senelik hiçbir sorun çıkarmamıştı ama sorun çıkaran modelleride illa oluyor ister istemez. Yanlış anlaşılma olmasın markayı savunmuyorum.

Modeline göre değişiklik gösterebileceğini düşünüyorum hocam, kalitesiz diyende var kaliteli diyende bende de Casper marka bir dizüstü var 10-12 senelik hiçbir sorun çıkarmamıştı ama sorun çıkaran modelleride illa oluyor ister istemez. Yanlış anlaşılma olmasın markayı savunmuyorum.
Olabilir tabi model fark ediyor olabilir. Ben o zaman 2500 liraya almış iyi paraydı o dönemde. Bu fiyata bilgisayar böyleyse daha aşağısını hiç düşünemiyorum deyip soğumuştum.

Olabilir tabii model fark ediyor olabilir. Ben o zaman 2500 liraya almış iyi paraydı o dönemde. Bu fiyata bilgisayar böyleyse daha aşağısını hiç düşünemiyorum deyip soğumuştum.

Ben de o dönemlerde 2500₺ civarında ASUS bir dizüstü almıştım o da hiç sorun çıkarmadı bana, bir arkadaşımda aynı modelden almıştı fakat onun anakartı sorun çıkarmıştı, klavyesi sorun çıkardı. Dedim ki bu iş biraz şans ve kullanım işi. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı